Σ. Γκαϊτετζίδης στην Εγνατία Τηλεόραση: «Θα πάμε στα δικαστήρια για το θέμα των πρώην κοιμητηρίων Ελευθέριου – Κορδελιού»

Για το μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει με την πρόθεση της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως να διεκδικήσει ενοίκια για τα κτίσματα εντός των πρώην κοιμητηρίων Ελευθέριου Κορδελιού μίλησε στην Εγνατία Τηλεόραση και στην εκπομπή «Εδώ Μακεδονία» ο δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου και πρώην δήμαρχος Ελευθέριου Κορδελιού, Στάθης Γκαϊτετζίδης.

Ο κύριος Γκαϊτετζίδης έκανε μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης, εξηγώντας τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο δήμος στη δεκαετία του 1990, ώστε ο χώρος των κοιμητηρίων να αναπλαστεί και να αποδοθεί στους δημότες, με τη σύμφωνη γνώμη του μακαριστού Μητροπολίτη Νεαπόλεως κυρού Διονυσίου, ο οποίος δημόσια ξεκαθάρισε πως ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει στο δήμο.

Τα προβλήματα φαίνεται πως ξεκίνησαν από το 2004 και μετά, όταν ανέλαβε ο νέος Μητροπολίτης, ο οποίος σύμφωνα με το δημοτικό σύμβουλο της «Συμμαχίας Πολιτών», «ξεκίνησε να διεκδικεί το χώρο, τα κτίσματα που κατασκευάστηκαν εκεί (νηπιαγωγείο, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημ. Συμβουλίου, Κτίριο Απόρου δημότη) αλλά και αναδρομικά ενοίκια για τη χρήση των χώρων».

Η πρωτοβουλία 41 πολιτών

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο κύριος Γκαϊτετζίδης, παρά την άρνηση της νυν δημοτικής αρχής να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο έφτασε εκεί με πρωτοβουλία σαράντα ένα πολιτών για πρόκληση συνεδρίασης και λήψη απόφασης για τη διεκδίκηση του χώρου. «Δεν υπάρχει διάθεση από τη δημοτική αρχή να διεκδικήσει το χώρο, ο δήμαρχος θεωρεί πως το θέμα έχει κλείσει»,τόνισε ο πρώην δήμαρχος και ξεκαθάρισε πως οι πολίτες και η δημοτική ομάδα στην οποία ανήκει θα διεκδικήσουν στα Δικαστήρια το δίκαιό τους, ώστε να ξεκαθαριστεί πως ο χώρος είναι, οριστικά και αμετάκλητα, δημοτική περιουσία.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

Δείτε επίσης: Ανοίγουν την Τετάρτη 17.02.21 όλα τα σχολεία στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

Loading