Προπηλακισμός δημοσιογράφου στη διαδήλωση κατά των μασκών

Τον προπηλακισμό δημοσιογράφου και εικονολήπτη στη διαδήλωση κατά των μασκών καταγγέλλει η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

«Επίθεση από διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία ενάντια στη χρήση μάσκας στα σχολεία, που έγινε στη Θεσσαλονίκη, δέχτηκε συνεργείο της ΕΡΤ3 που κάλυπτε το γεγονός», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΕΣΗΕΜ-Θ και προσθέτει:

«Συμμετέχοντες στη διαδήλωση, μεταξύ των οποίων κάποιοι με την ένδειξη “Ιερός Λόχος” στην αμφίεσή τους, προπηλάκισαν και απομάκρυναν βίαια δημοσιογράφο και εικονολήπτη της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης από το σημείο όπου αυτοί περίμεναν κάποιον από τους διοργανωτές για να συνομιλήσουν μαζί του. Οι συνάδελφοι κατήγγειλαν το γεγονός σε αστυνομικούς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ τονίζει ότι η προστασία των εργαζομένων στην Ενημέρωση είναι σταθερό και μεγάλης σημασίας καθήκον της Πολιτείας: η ανεμπόδιστη άσκηση του δημοσιογραφικού έργου διασφαλίζει τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών.

Περιστατικά όπως το παραπάνω δεν αρκεί να αποδοκιμάζονται από την κοινωνία. Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί τους πρέπει να αντιμετωπίζουν τις νόμιμες συνέπειες των ενεργειών τους».

Δείτε ακόμη:
Φιλιππίδης: Με μέτρα ανακούφισης δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα – έρχονται λουκέτα στην αγορά

Loading