Παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας: Ενωμένες υπέρ των εμβολιασμών

Μήνυμα ενότητας όσον αφορά το ζήτημα του εμβολιασμού έστειλαν οι επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας με κοινή συνέντευξη Τύπου.

Συγκεκριμένα την αναγκαιότητα του εμβολιασμού υποστήριξαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και οι επικεφαλής των παρατάξεων «Κοιτάμε Μπροστά» Χρήστος Γιαννούλης, «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστος Παπαστεργίου, «Οικολογία- Πράσινη Λύση» Φίλιππος Γκανούλης και «Βάνης Εγγύηση για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Αδέσμευτος Συνδυασμός» Δημήτρης Βάνης. Η κίνηση αυτή έγινε μετά από πρόταση του κ. Παπαστεργίου.

Κατά τη συνέντευξη, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε -μεταξύ άλλων- ότι ο εμβολιασμός είναι ο μοναδικός δρόμος για την οριστική και τελική έξοδο από την πανδημία, υπογράμμισε ότι το ατομικό και το συλλογικό συμφέρον συμπίπτουν, ενώ τόνισε ότι οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, διοίκηση και αντιπολίτευση, ενώνουν τις δυνάμεις τους και στέλνουν το πιο ηχηρό μήνυμα, που ξεπερνάει τα γεωγραφικά όρια της Κεντρικής Μακεδονίας, αφήνοντας στην άκρη όσα τους διαφοροποιούν.

«Η κοινωνία μας θα ξεπεράσει οριστικά αυτή τη μάστιγα, όσο περισσότερο προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, όσο περισσότεροι συμπολίτες μας εμβολιαστούν, ώστε να πετύχουμε τον κοινό στόχο της συλλογικής ανοσίας. Στο ξεκάθαρο δίλημμα ή εμβολιαζόμαστε και προστατευόμαστε ή νοσούμε και αγωνιούμε, η απάντηση είναι εμβολιαζόμαστε», πρόσθεσε. Ανέφερε, παράλληλα, ότι ο φόβος είναι κατανοητός, σχολίασε ότι «ο πιο μεταδοτικός ιός είναι η παραφιλολογία και η αμφισβήτηση, γι’ αυτό το λόγο, ο στόχος της Πολιτείας και των ειδικών είναι να ενημερώνουν με σαφήνεια, διαφάνεια και τεκμηρίωση για την ασφάλεια του εμβολίου και τα οφέλη του εμβολιασμού».

Ακόμη, γνωστοποίησε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την κινητοποίηση των διαφημιστικών εταιρειών της περιοχής, ώστε στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την προώθηση, προβολή και στήριξη της εκστρατείας εμβολιασμού, προκειμένου η Περιφέρεια να υλοποιήσει καμπάνια για το ζήτημα. Επικεφαλής της καμπάνιας θα είναι ο κ. Παπαστεργίου, ενώ οι διαφημιστικές εταιρείες που επιθυμούν να συμμετέχουν θα μπορούν να επικοινωνούν με την Περιφέρεια. Ο περιφερειάρχης, πρότεινε, εξάλλου, τη διενέργεια μίας διακαναλικής συνέντευξης Τύπου με τη συμμετοχή των ειδικών και των επιστημόνων, που θα απαντήσουν ολοκληρωμένα σε όλες τις απορίες των πολιτών.

«Σε αυτή την κοινή προσπάθεια που αναλαμβάνουμε για τη ζωή απευθυνόμαστε σε όλους. Δεν κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν. Απλώνουμε το χέρι για να διαβούμε όλοι μαζί αυτή τη δύσκολη περίοδο, να φτάσουμε στην επόμενη μέρα όρθιοι για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και εμείς να διαφωνούμε στο περιφερειακό συμβούλιο, στη βουλή», είπε, από την πλευρά του, ο κ. Παπαστεργίου. Ο κ. Γιαννούλης τόνισε ότι η πρωτοβουλία για την ανάληψη κοινής δράσης από τις παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου έχει τον χαρακτήρα υποδείγματος και σημείωσε: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολιτικές διαφορές, αλλά αυτό δεν είναι το μείζον. Είναι πολύ φτωχές όταν έχουμε θρηνήσει στη Θεσσαλονίκη χιλιάδες ανθρώπους από τον κορονοϊό». Τη στήριξη των Πρασίνων κατά 100% στην εκστρατεία των εμβολιασμών εξέφρασε ο κ. Γκανούλης, ενώ ο κ. Βάνης σχολίασε ότι πρέπει ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη που τού αναλογεί απέναντι στον εαυτό του, την οικογένειά του και την κοινωνία.

Ως μια πολύ ωραία πράξη δημοκρατικής διακυβέρνησης που υπερβαίνει τις πολιτικές αντιθέσεις μπροστά σε έναν μεγάλο κίνδυνο χαρακτήρισε η Συμπαραστάτρια του Πολίτη και της Επιχείρησης Νιόβη Παυλίδου την κοινή εκστρατεία των παρατάξεων για την προώθηση των εμβολιασμών.

Δείτε επίσης: Αποκλειστικό Politic: Μήνυμα του Γενικού Προξένου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Efe Ceylan, με αφορμή την απόπειρα του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading