Πανσπουδαστική κατά ΔΑΠ: «Πιο πολύ μπαίνουν τα ΜΑΤ στις σχολές παρά η ΔΑΠ»

Δριμεία επίθεση κατά των μελών της ΔΑΠ, για την στάση που κρατάνε αναφορικά με τις επεμβάσεις των ΜΑΤ, εξαπέλυσε η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Συγκεκριμένα η Πανσπουδαστική αναφέρει στην ανακοίνωση της:

Η τελευταία ανακοίνωση της κυβερνητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας , ΔΑΠ – ΝΔΦΚ για την εκκένωση της κατάληψης της πρυτανείας και την παρουσία αστυνομικών δυνάμενων μέσα στο ΑΠΘ, δεν εκπλήσσει κανέναν.

Είναι λογικό να τα έχει χαμένα όταν οι εκπρόσωποι της έχουν να πατήσουν το πόδι τους στις σχολές για περισσότερο από ένα χρόνο, όταν συνεχίζουν με την απουσία τους από τα Διοικητικά Συμβούλια να εκφυλίζουν τις διαδικασίες των Συλλόγων και να απομακρύνουν τους φοιτητές από την αγωνιστική δράση απέναντι στα προβλήματά τους.

Τον τελευταίο ένα χρόνο πιο πολλές φορές έχουν μπει τα ΜΑΤ στα πανεπιστήμια παρά οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ!!!

Καλύτερα να τους προβληματίσει ότι ακόμη και οι ίδιοι εκπρόσωποι της ΔΑΠ -ΝΔΦΚ στα ΔΣ ακόμη και συλλόγων που είναι πρώτη και αυτοδύναμη , έχουν αρχίσει να αποχωρούν από αυτήν εξαιτίας της διαφωνίας τους με την πολιτική που ακολουθείται.

Ενημερώνουμε τη ΔΑΠ ότι τα πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές, στους καθηγητές και στις ανάγκες τους .

Τα πανεπιστήμια τα κρατά κλειστά για τους φοιτητές η κυβέρνηση της ΝΔ. Δεν έχουν καμία θέση σε αυτά αστυνομικές δυνάμεις, νόμοι που εντείνουν την καταστολή και υποβαθμίζουν ακόμη παραπάνω τις σπουδές των φοιτητών.

Οι φοιτητές εδώ και καιρό έχουν γυρίσει την πλάτη στην παράταξη των “κλειστών σχολών“. Έχουν αποδείξει στον δρόμο με τον ανυποχώρητο αγώνα τους ποιος τελικά είναι μειοψηφία.

Έχουν επιλέξει απέναντι στην συναίνεση και την υποταγή που καλλιεργεί η ΔΑΠ τον δρόμο του αγώνα και της συλλογικής διεκδίκησης γιατί ξέρουν ότι τα αιτήματα τους είναι δίκαια και έχουν αγκαλιάσει από το σύνολο του λαού μας. Για αυτό και θα νικήσουν!

Δείτε επίσης: ΚΚΕ: «Έσπασαν την τρομοκρατία στην πράξη»

Loading