Πάνω από 2500 φίλοι του κρασιού επισκέφτηκαν σε μόλις τέσσερις ώρες τα «ΒορΟινά»

Πάνω από 2.500 φίλοι του κρασιού επισκέφθηκαν σε μόλις τέσσερις ώρες «Τα ΒορΟινά», για να γνωρίσουν και να απολαύσουν κρασί από μερικά από τα πιο δημοφιλή κτήματα της χώρας, σύμφωνα με τον απολογισμό της εκδήλωσης, που δημοσιοποίησαν σήμερα οι διοργανωτές. Τα «ΒορΟινά» πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, ενώ στη διάρκειά τους παρουσιάστηκαν οίνοι και τα αμπελοοινικά αποστάγματα των οινοποιών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» (ΟΒΕ).
Παράλληλα το κοινό έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θεματικά περίπτερα της εκδήλωσης, όπως το περίπτερο «Τα Ροζέ των ΒορΟινών», με τους ροζέ οίνους, μία τάση με όλο και περισσότερους οπαδούς, καθώς και το περίπτερο με τα καλύτερα κρασιά και το καλύτερο απόσταγμα από τον «Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2019».
Ακόμη, το κοινό ενημερώθηκε από το πρόγραμμα παρουσιάσεων της εκδήλωσης για το οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», τις οκτώ οινικές διαδρομές του, τα 30 επισκέψιμα οινοποιεία και πλήθος άλλων τουριστικών συνδυαστικών προτάσεων.  Πληροφορήθηκε για τα οινοτουριστικά πακέτα των οινοποιείων και συμμετείχε σε κουίζ γνώσεων με πλούσια οινοτουριστικά δώρα όπως φιλοξενία με ειδικές γευσιγνωσίες, διανυκτερεύσεις και γεύματα.
Αλλά και οι μικροί επισκέπτες των ΒορΟινών, οι μελλοντικοί οινόφιλοι, παρακολούθησαν το δικό τους πρόγραμμα από το εργαστήρι «Παίζοντας σε παραδοσιακά μονοπάτια», μία εκπαιδευτική παρουσίαση για την άμπελο και τον οίνο με αναφορές στη μυθολογία και σε οικείες τους παραστάσεις και εικόνες, για να καταλήξουν στον τρύγο και να συμμετέχουν στο πάτημα των σταφυλιών, στα ειδικά σκεύη.  Μάλιστα στο τέλος, δοκίμαζαν από τον χυμό του δικού τους τρύγου!
Από τα θεματικά περίπτερα των ΒορΟινών, δεν έλειπε και φέτος η παρουσία του Thessaloniki Food Festival, με γευσιγνωσία των οίνων «Η Γοργόνα» του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και με κουλουράκια με ρετσίνα από την Αρτοποιία Κουκουμέρια.  Στο περίπτερο παραβρέθηκε και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για δράσεις που αφορούν τον τουρισμό και τις διεθνείς σχέσεις της πόλης, Μαρία Καραγιάννη.
Η εκδήλωση «Τα ΒορΟινά» πραγματοποιείται με την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Thessaloniki Food Festival. Μάλιστα πρόσφατα, ο αστικός αμπελώνας εντάχθηκε στο δίκτυο των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος». Στο γαστρονομικό πλαίσιο της βραδιάς, το περίπτερο «Ναουμίδης» πρόσφερε νοστιμιές με βάση την περίφημη πιπεριά Φλωρίνης. Στα ΒορΟινά της 21ης Σεπτεμβρίου μετείχαν τα εξής 24 οινοποιεία-μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»: ΑΑΟΣ Βαένι Νάουσα, Δύο Φίλοι, Zoinos Winery, Κατώγι Αβέρωφ, Kitrvs Winery,  Κτήμα Άλφα, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Κτήμα Βογιατζή, Κτήμα Γεροβασιλείου, Κτήμα Γκλίναβος, Κτήμα Καμκούτη, Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη, Κτήμα Λειβαδιώτη, Κτήμα Παυλίδη, Κτήμα Πόρτο Καρράς, Κτήμα Στεργίου, Κτήμα Τέχνη Οίνου, Κτήμα Φλόριαν, Κτήμα Φουντή, Κυρ-Γιάννη, Μυλοπόταμος – Οίνοι Αγίου Όρους, Μπουτάρη, Οινοποιείο Κεχρής και Τsantali. 
Οι επόμενες προγραμματισμένες εκδηλώσεις της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» είναι αυτές που αφορούν την Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» (Τετάρτη 1 Νοεμβρίου), την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού (Κυριακή 10 Νοεμβρίου), το “Απόσταγμα Ζωής” -Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του οινοπαραγωγού Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου (Δευτέρα 25 Νοεμβρίου) και τα  ΒορΟινά των Χριστουγέννων – Φιλανθρωπική εκδήλωση γευσιγνωσίας εκλεκτών και σπάνιων οίνων από τα οινοποιεία της ΟΒΕ (Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου)._

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading