Οι 2 μεγαλύτεροι Δήμοι δυτικά, του Κορδελιού – Ευόσμου και του Δέλτα, ζητούν την άμεση διόρθωση του χωροταξικού

Οι 2 μεγαλύτεροι Δήμοι δυτικά, του Κορδελιού – Ευόσμου και του Δέλτα, μαζί
με πολίτες και τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ζητούν την άμεση διόρθωση του
χωροταξικού – Δικαστική αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ υπέβαλλαν όλοι μαζί κατάτης απόφασης του χωροταξικού Κ. Μακεδονίας.


Αίτηση ακύρωσης κατέθεσαν όλοι μαζί οι 2 μεγάλοι Δήμοι της δυτικής
Θεσσαλονίκης, πολλοί πολίτες και μεγάλες επιχειρήσεις. Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη διοικητική διόρθωση ή την ακύρωση της Απόφασης ΥΠΕΝ 20/8/20 για το χωροταξικό. Καταστρέφεται με ερήμωση χωρίς άδειες και επενδύσεις όλη και επιλεκτικά μόνο η δυτική Θεσσαλονίκη.
Ο Δήμαρχος Κορδελιού- Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός και ο Δήμαρχος
Δέλτα κ. Ιωάννης Ιωαννίδης με την σύμπνοια πολλών πολιτών και όλων των 471 επιχειρήσεων, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Είναι υποχρεωτικό να τηρηθεί η υπερκείμενη νομιμότητα της Διεύθυνσης Σεβέζο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Προέδρου Γιούνκερ, που απεφάνθησαν ειδικά για το χωροταξικό της δυτικής Θεσσαλονίκης, ότι σαφώς δεν προβλέπει κύκλους ερήμωσης εκτός των ορίων δεξαμενών σε βάρος του αστικού ιστού για σχολεία, ξενοδοχεία, κέντρα υγείας και επιτρέπει επενδύσεις και άδειες παντού.


Επισημαίνεται η ανάγκη λήψης μέτρων ασφαλείας και περιβαλλοντικής
προστασίας από την υψηλή όχληση βάσει της Σεβέζο ΙΙΙ από το 2012 μέχρι
01/06/2015. Σε αντίθετη περίπτωση τίθεται το ερώτημα αν επιβλήθηκαν τα μέτρα των άρθρων 5 και 19 της οδηγίας Σεβέζο ΙΙΙ. Επίσης, τίθεται το ερώτημα, αν μετακινήθηκαν δεξαμενές, αν υπογειοποιήθηκαν, αν απομακρύνθηκαν τα επικίνδυνα στοιχεία. Επιβάλλεται να διορθωθεί ή να ακυρωθεί η ΥΑ της Απόφασης του χωροταξικού Κ. Μακεδονίας και να αρθούν τα όποια παράνομα χωροταξικά εμπόδια των κύκλων ερήμωσης, με πρόφαση την Σεβέζο ΙΙΙ, εκτός των ορίων των εγκαταστάσεων υψηλής όχλησης στη δυτική Θεσσαλονίκη.


Πλήττονται οι πολίτες και όλος ο αστικός ιστός. Μέσα σε αυτή την
πρωτόγνωρη κατάσταση και τεράστια κρίση παρατηρούμε ότι θα πρέπει και οφείλουν τα Υπουργεία να υλοποιήσουν τις αλλαγές και να δώσουν οριστική λύση. Δηλώνουμε ότι με κάθε νόμιμο μέτρο θα επιμένουμε στην Κυβέρνηση για θετικές διορθώσεις και καλούμε όλους τους πολίτες, φορείς και Δήμους σε αγώνα και επαγρύπνηση!

Loading