Ο Εμπορικός Σύλλογος Ελευθερίου – Κορδελιού διοργάνωσε με επιτυχία δωρεάν rapid tests (pics)

Ρεπορτάζ: Βασίλης Μελίδης

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σήμερα, στην Πλατεία Ελευθερίας του Κορδελιού, τα δωρεάν rapid tests, που διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Ελευθερίου – Κορδελιού.

Φυσικά, καθοριστική ήταν η βοήθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (που παρείχε τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη διεξαγωγή των ελέγχων), του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

Πλήθος δημοτών του Κορδελιού άδραξαν την ευκαιρία πραγματοποίησης ενός rapid test, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό στην εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Μανδαλιανός: «Υπομονή και προσοχή για να βγούμε από τη… λαίλαπα»

Ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, που έδωσε το παρόν στη δράση, υπογράμμισε: «Χαιρετίζουμε με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Ελευθερίου – Κορδελιού να φέρει συνεργείο για τη διεξαγωγή rapid test στην περιοχή μας. Μια περιοχή η οποία έχει στιγματιστεί από το νοτιοαφρικανικό στέλεχος και μπήκε αρχικά σε αυστηρό lockdown, πρώτη χρονικά από όλες τις περιοχές της Θεσσαλονίκης. Αυτή τη στιγμή είμαστε επιδημιολογικά βελτιωμένοι, κάτι που αποδεικνύουν και τα rapid tests που κάναμε μετά το αυστηρό lockdown σε διάφορα κομβικά σημεία του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου. Φυσικά, λόγω της μετάλλαξης οφείλουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί και πιο περιορισμένοι.

Ο εμπορικός κόσμος πλήττεται ανεπανόρθωτα από την όλη πορεία της πανδημίας, οι επιχειρήσεις πνέουν τα λοίσθια και ο Εμπορικός Σύλλογος, σκοπεύοντας να αποδείξει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο “βαριά” όσο φαίνονται, προχωρά σε αυτή την πρωτοβουλία».

Παράλληλα, ο κ. Μανδαλιανός έστειλε και το μήνυμα προς τους πολίτες του Δήμου, αναφορικά με τη στάση που πρέπει να κρατούν εν μέσω πανδημίας: «Πρέπει όλοι να κάνουμε υπομονή, οι πολίτες και οι επαγγελματίες. Είναι μία κατάσταση που δοκιμάζει… οριακά τα νεύρα μας και την υπομονή όλων. Νομίζω ότι αν προσέξουμε και τηρήσουμε σωστά τα μέτρα, θα μπορέσουμε να βγούμε από αυτή τη λαίλαπα που μας ταλαιπωρεί εδώ και ένα χρόνο».

Διακρίνονται, μεταξύ άλλων, ο δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού – Ευόσμου, Χρήστος Αντίνου, ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, Γιάννης Καμαρινός, η Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Χρύσα Γεωργιάδου – Γρανούζη και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΕΘ, Κλεόβουλος Θεοτόκης

Αντίνου: «Η κυβέρνηση να ανοίξει το λιανεμπόριο»

Ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Ελευθερίου – Κορδελιού και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Γιάννη Καμαρινού στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, Χρήστος Αντίνου, τόνισε με νόημα στους εκπροσώπους του Τύπου: «Σας καλωσορίσουμε σήμερα σε αυτή τη δράση που κάνουμε. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, τον Ερυθρό Σταυρό και τον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, που μας βοηθάει σε όλη αυτή τη δράση. Εμείς προσπαθούμε να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι τουλάχιστον οι επαγγελματίες και το λιανεμπόριο είναι ασφαλείς, τηρούν τα μέτρα και καλό είναι η κυβέρνηση να πάρει μία γενναία απόφαση ανοίγματος του λιανεμπορίου, καθώς το πρωτόκολλο σε αυτές τις επιχειρήσεις τηρείται. Κάτι που αποδεικνύεται και από τα rapid tests που έχουμε κάνει, τα οποία τα κρούσματα είναι σχεδόν μηδαμινά.

Ταυτόχρονα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μείζον ζήτημα (σ.σ. για τις επιχειρήσεις) της επιστρεπτέας προκαταβολής, σημειώνοντας: «Αυτή τη στιγμή η επιστρεπτέα προκαταβολή ουσιαστικά δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο μία μικρή βοήθεια μόλις στο ένα τέταρτο των επιχειρηματιών. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει μία γενναία απόφαση, να βοηθήσει πραγματικά με υπαρκτές επιστρεπτέες προκαταβολές και όχι… θεωρητικές. Θέλω να τονίσω ότι σε ένα μήνα, από ό,τι φαίνεται, θα έχουμε την επαναλειτουργία της εστίασης. Εκεί θα πρέπει να δοθεί μία γενναία ώθηση από την κυβέρνηση, ώστε η εστίαση να επανεκκινήσει δυναμικά».

Καμαρινός: «Να περάσει στον κόσμο ένα μήνυμα ευθύνης»

Παρών στη δράση – προχωρώντας μάλιστα και στη διεξαγωγή rapid test – ήταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, Γιάννης Καμαρινός. Ο κ. Καμαρινός στάθηκε, από την πλευρά του, στα εξής: «Θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια στον Εμπορικό Σύλλογο Κορδελιού. Το ίδιο πράγμα έκανε και ο Εμπορικός Σύλλογος Ευόσμου. Θέλω να ευχαριστήσω και τα ΜΜΕ, που βρίσκονται πάντα δίπλα μας. Θέλω να περνάτε ένα μήνυμα ευθύνης, ώστε ο κόσμος να πάρει στα σοβαρά την κατάσταση».

Δείτε επίσης: Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Στη “μάχη” ενημέρωσης για τον covid-19 οι εργαζόμενοι των (κλειστών) βρεφονηπιακών σταθμών

Loading