Νέα προσφορά μασκών και γαντιών από την Οικοδομική Αλεξανδρίδη

Μετά τη δωρεά μασκών στη Δημοτική Αστυνομία ΚορδελιούΕυόσμου, η Οικοδομική Αλεξανδρίδη προσέφερε μάσκες, γάντια και αντισηπτικά τόσο στο αστυνομικό τμήμα του Ευόσμου, όσο και στον Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας του δήμου.

«Μαζί με τα αδέλφια και συνεταίρους μου, προχωρήσαμε σε αυτήν τη δωρεά, προκειμένου να βοηθήσουμε κι εμείς από την πλευρά μας –και ο καθένας όσο μπορεί με το υστέρημά του- στις δύσκολες στιγμές που περνάμε. Υπάρχουν ελλείψεις και στη Δημοτική Αστυνομία και στον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών του δήμου ΚορδελιούΕυόσμου, αλλά και στο αστυνομικό τμήμα το οποίο επισκεφθήκαμε χθες προσφέροντας μάσκες, γάντια, αντισηπτικά. Όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε», δήλωσε στον Flash 99.4 και την εκπομπή «Flash Δρομολόγιο» ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

«Βοηθήσαμε τις συγκεκριμένες δομές –θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε κι άλλες στη συνέχεια- γιατί αυτοί οι άνθρωποι βάζουν πλάτη σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, είναι οι μικροί ήρωες της κοινωνίας και κάθε μέρα παλεύουν, με κίνδυνο της υγείας τους, να κρατήσουν την κοινωνία όρθια», εξήγησε.

Νέα προσφορά μασκών και γαντιών από την Οικοδομική Αλεξανδρίδη

Τα μέτρα στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου λόγω κορονοϊού

Ερωτηθείς για την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, ο κ. Αλεξανδρίδης, με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, απάντησε:

«Γενικά οι υπηρεσίες υπολειτουργούν, όπως παντού, και είναι και λογικό. Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι ακόμη δεν προχώρησε ο δήμος μας σε κάποιες απολυμάνσεις χώρων. Ο δήμαρχος είναι γιατρός, λέει ότι ο ίδιος γνωρίζει, θα δούμε τι έχει σκοπό να κάνει.

Υπάρχει ένα θέμα με την οδό Τρίτση, που είναι παράπλευρός του περιφερειακού, λειτουργεί περίπου όπως η νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, υπάρχει ένας συνωστισμός, θέλει λίγη προσοχή. Βεβαίως, δεν μπορούμε να κλείσουμε τον κόσμο στο σπίτι, θα έχουμε άλλα προβλήματα έτσι. Θα πρέπει να υπάρξει μία μέριμνα, ώστε και συνωστισμός να μην υπάρχει και να μπορεί ο κόσμος να βγει ένα μισάωρο να κάνει το περπάτημά του».

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι οι τράπεζες θα πρέπει μεριμνήσουν ώστε να μη δημιουργούνται ουρές έξω από τα καταστήματά τους. Επίσης, σημείωσε ότι «ενδεχομένως αυτή η δοκιμασία να είναι μία ευκαιρία να περάσει η χώρα μας σε μία πιο σύγχρονη εποχή, της τεχνολογίας, του Ίντερνετ, των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, της ηλεκτρονικής διδασκαλίας, των τηλεδιασκέψεων».

Τα προβλήματα των επιχειρήσεων

Όσον αφορά τα προβλήματα που προκαλεί στην αγορά η πανδημία, ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης δήλωσε στον Flash 99.4:

«Έχουμε προβλήματα με τις τεχνικές εταιρείες και τις οικοδομικές επιχειρήσεις, διότι εμείς δεν έχουμε τις συμβάσεις στο ΕΡΓΑΝΗ. Αυτήν τη στιγμή, λοιπόν, δεν μπορούμε να περάσουμε τους εργαζόμενούς μας, ούτως ώστε να πάρουν και αυτοί το βοήθημα. Πρόκειται για εργαζόμενους και επιχειρήσεις που έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους, υπάρχουν τιμολόγια που έχουν κοπεί σε εταιρείες και δεν γίνεται να πληρωθούν, την ώρα που πρέπει να καταβληθεί ο ΦΠΑ για αυτά. Υπάρχουν προβλήματα που πρέπει ανά κλάδο να τα δει η κυβέρνηση. Σιγά σιγά λύνονται, αλλά είναι σημαντικό να δούμε τι γίνεται με τους εργαζόμενους, να μην υπάρξει πρόβλημα διαβίωσης στις οικογένειές τους και εκεί έχουμε ρίξει όλο το βάρος ως επαγγελματίες».

Ερωτηθείς για την επόμενη μέρα, ο κ. Αλεξανδρίδης, αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, σχολίασε:

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι με τον κορονοϊό, να μπορέσουμε να ξεπεράσουν αυτόν το μεγάλο σκόπελο. Από εκεί και πέρα, στην οικονομία, οι Έλληνες προέρχονται από μία δεκαετή κρίση και νομίζω ότι αυτή που έρχεται δεν θα είναι όπως η προηγούμενη. Πλέον, γνωρίζουμε, είμαστε πιο προετοιμασμένοι και σαν κράτος, πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα και γρήγορα θα βρούμε τους ρυθμούς μας, αρκεί να μην κρατήσει το πρόβλημα πολύ. Αν σε έναν ή δύο μήνες, το πολύ, αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, νομίζω ότι την οικονομική κρίση θα μπορέσουμε γρήγορα να την ξεπεράσουμε.

Ακούστε τη συνέντευξη του Λ. Αλεξανδρίδη στον Flash 99.4:

Loading