Μνημόνια Συνεργασίας με τον Εμπορικό Σύλλογο και το δήμο της ιταλικής Cosenza

Στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, υπαίθρια και με σύμμαχο τον καλό καιρό, υπογράφηκαν το μεσημέρι Μνημόνια Συνεργασίας με τον Εμπορικό Σύλλογο και το δήμο της Cosenza, στο πλαίσιο του φετινού STREET FOOD ITALIA, που διοργάνωσε για τρίτη χρονιά το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της πόλης, σε συνεργασία με το δήμο και με αφορμή το «Thessaloniki Food Festival».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και το ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ – Βυζαντινή Θεσσαλονίκη, επέλεξαν την «καρδιά» της αγοράς της Θεσσαλονίκης για να υπογράψουν τα Μνημόνια Συνεργασίας. Η τελετή υπογραφής έγινε στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, παρουσία πλήθους εκπροσώπων από τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, αλλά και απλών πολιτών που βρέθηκαν στην περιοχή, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα αυθεντικές ιταλικές γεύσεις και ποτά.

«Παραγγείλαμε να έχει πολύ καλό καιρό σήμερα και το πετύχαμε. Ή είσαι δήμαρχος ή δεν είσαι», επισήμανε αστειευόμενος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Δηλώνοντας λάτρης της ιταλικής κουζίνας, κουλτούρας και αισθητικής και ένθερμος υποστηρικτής δράσεων όπως αυτής της σημερινής, ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι «η σημερινή εκδήλωση είναι μία από τις πολλές που γίνονται και πρέπει να γίνονται. Ψηφίζουμε υπέρ των συνεργιών και κοινών δράσεων, όπως αυτή η σημερινή, με γειτονικούς δήμους».

Μιλώντας για την «λαμπρή», όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε, Χριστουγεννιάτικη γιορτή που ετοιμάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης στο κέντρο της πόλης, ο κ. Ζέρβας σημείωσε «Νοιώθω πάντα παιδί τα Χριστούγεννα και θέλω να πιστεύω ότι φέτος όλοι θα είμαστε παιδιά στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια των εορτών».

Την ελπίδα του να γίνονται ολοένα και περισσότερες εκδηλώσεις σαν τη σημερινή, όχι μόνο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε άλλες αγορές της πόλης, εξέφρασε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, χαρακτηρίζοντας «πολύ ωραία και γιορτινή τη σημερινή εκδήλωση». Δίνοντας τα συγχαρητήριά του στο Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο που διοργάνωσε «όλη αυτή τη φιέστα σήμερα», σημείωσε για τα μνημόνια συνεργασίας που υπογράφηκαν, ότι «οι συνεργασίες είναι το “ κλειδί” και χρειάζονται στις δύσκολες εποχές που ζούμε», ενώ απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το πόσο αυτές βοηθούν στην τόνωση της αγοράς, είπε: «Τέτοιου είδους εκδηλώσεις όπως η σημερινή βοηθούν την αγορά του κέντρου της πόλης πάρα πολύ διότι η αγορά θέλει κόσμο για να λειτουργήσει. Μακάρι να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις σε όλες τις αγορές του δήμου Θεσσαλονίκης, Μόνο κέρδος σημαίνει, έστω και από το περπάτημα του κόσμου».

Για την επιτυχία του φετινού STREET FOOD ITALIA, που διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη φορά στη Θεσσαλονίκη, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαραντόπουλος, τονίζοντας ότι «με τη βοήθεια του πολύ καλού καιρού, ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να γευτεί πραγματικές ιταλικές γεύσεις από πιστοποιημένα ιταλικά εστιατόρια καφέ και ποτά. Θέλω να πιστεύω ότι κάθε χρόνο θα πραγματοποιούμε ολοένα και καλύτερες τέτοιες εκδηλώσεις και θα το πράξουμε, διότι η συμμετοχή του κόσμου είναι τόσο μεγάλη που αυξάνει την ευθύνη μας».

Η αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων στο δήμο Θεσσαλονίκης, Μαρία Καραγιάννη δήλωσε υπέρμαχος της διοργάνωσης ολοένα και περισσοτέρων εκδηλώσεων σαν τη σημερινή και πρόσθεσε «ένας θεματικός τουρισμός είναι ο γαστρονομικός και εμείς κυνηγάμε πάρα πολύ την ιδέα, μας ενδιαφέρουν οι συνεργασίες και οι συνέργειες». Για το 2020 «υποσχέθηκε» πολλές και πρωτότυπες εκδηλώσεις για την ανάδειξη τοπικών προϊόντων της πόλης, όπως κουλούρι Θεσσαλονίκης και πίτα, αλλά και την κυκλοφορία του χάρτη που θα τυπωθεί με τα vegan και vegeterian σημεία στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ε.Α.

©Πηγή: amna.gr

Loading