Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Πλοία για Σκόπελο-Αλόννησο-Σκιάθο – Τιμές και δρομολόγια

Στις 18 Ιουνίου αναμένεται να σαλπάρει ταχύπλοο οχηματαγωγό πλοίο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με προορισμό τα νησιά των Σποράδων.

Οι βορειοελλαδίτες θα μπορούν σε μόλις 3 ώρες και 05 λεπτά να απολαμβάνουν τις βουτιές τους στη Σκιάθο, σε 4 ώρες να βρίσκονται στη Σκόπελο και σε περίπου 4 ώρες και 30 λεπτά να χαζεύουν την καταπράσινη Αλόννησο, σύμφωνα με το thestival.gr.

Το ταχύπλοο οχηματαγωγό πλοίο Super Runner Jet μήκους 100μ. της ακτοπλοϊκής εταιρίας SEAJETS είναι χωρητικότητας 840 ατόμων και 140 οχημάτων, ενώ η ταχύτητά του είναι 35μίλια/ώρα. Σημειώνεται βέβαια ότι, λόγω των μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού οι επιβάτες θα ανέρχονται μέχρι τους 720, σε κάθε δρομολόγιο.

Τα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη, με προορισμό τις Σποράδες χωρίζονται σε τέσσερις περιόδους ως εξής:

18/6 – 29/6

Δευτέρα και Παρασκευή θα ξεκινούν τα δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη στις 7:00 το πρωί και το Σάββατο στις 7:45.

Τα δρομολόγια επιστροφής από τις Σποράδες θα είναι τις μεσημεριανές ώρες, κάθε Δευτέρα, Παρασκευή και Κυριακή, όπου το ταχύπλοο θα φτάνει στη Θεσσαλονίκη περίπου στις 9:00 το βράδυ.

30/6 – 25/7 και 23/8 – 5/9

Δευτέρα, Τετάρτη στις 7:00 το πρωί και την Παρασκευή στις 7:45.

Τα δρομολόγια επιστροφής από τις Σποράδες θα είναι τις μεσημεριανές ώρες, κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Κυριακή, όπου το ταχύπλοο θα φτάνει στη Θεσσαλονίκη περίπου στις 9:00 το βράδυ.

26/7- 22/08

Δευτέρα και Παρασκευή θα ξεκινούν τα δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη στις 7:00 το πρωί και την Τετάρτη και το Σάββατο στις 7:45.

Τα δρομολόγια επιστροφής από τις Σποράδες θα είναι τις μεσημεριανές ώρες, κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Κυριακή, όπου το ταχύπλοο θα φτάνει στη Θεσσαλονίκη περίπου στις 9:00 το βράδυ.

Οι τιμές από Θεσσαλονίκη για:

Σκιάθο: Η οικονομική θέση στοιχίζει 36,70 ευρώ/άτομο, 89,50 ευρώ το Ι.Χ., 17,90 το δίκυκλο

Σκόπελο: Η οικονομική θέση στοιχίζει 40,30 ευρώ/άτομο, 105,90 ευρώ το Ι.Χ., 21,10 το δίκυκλο

Αλόννησο: Η οικονομική θέση στοιχίζει 48 ευρώ/άτομο, 115,10 ευρώ το Ι.Χ., 23 το δίκυκλο

Σε δηλώσεις του στο Thestival.gr ο κ. Χάρης Καραχαρίσης, ναυτιλιακός πράκτορας της SEAJET σημειώνει ότι:

«Μετά από πολλά χρόνια βλέπουμε οχηματαγωγό ταχύπλοο, το οποίο είναι πάρα πολύ σύγχρονο, γρήγορο και άνετο. Φυσικά θα τη τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος για τον κορωνοϊό».

Ο κ. Καραχαρίσης αναφέρει ότι ήδη υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους Βορειοελλαδίτες για την εκκίνηση των δρομολογίων που «καλούν ήδη εδώ κι έναν μήνα για να ενημερωθούν».

Σημειώνεται ότι σήμερα είναι η πρώτη ημέρα που ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια και όπως εξηγεί ο κ. Καραχαρίσης «έχουμε ήδη τις πρώτες κρατήσεις. Τα μηνύματα του κόσμου είναι πολύ ενθαρρυντικά», καταλήγει ο ίδιος.

Δείτε επίσης: Τζούλι Βάγκνερ: “Οι περιοχές καινοτομίας μπορούν να κινήσουν τα νέα κύματα οικονομικής ανάπτυξης μετά την πανδημία”

Loading