Κυριζίδης: Είμαστε εδώ με σηκωμένα τα μανίκια

Στη διενέργεια διαγωνισμού για τη συντήρηση της νέας παραλίας προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης, όπως αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, Μάκης Κυριζίδης στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

«Προχωράμε σε ένα διαγωνισμό αποκλειστικά για τη συντήρηση της νέας παραλίας ώστε να βγει ένας ανάδοχος, ο οποίος θα ασχολείται αποκλειστικά με τη συντήρηση του εν λόγω κομματιού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριζίδης.

Όσον αφορά στο έργο της Πλατείας Ελευθερίας ο κ. Κυριζίδης υπογράμμισε πως υπάρχουν καθυστερήσεις. «Υπάρχουν καθυστερήσεις, οι οποίες εκτιμώ ότι είναι και από τη δυνατότητα του εργολάβου να τα τρέξει και από την πίεση που δεν είχε ασκηθεί όλους αυτούς τους μήνες. Εδώ και 15 μέρες έχουμε επισκεφτεί τρεις φορές το εργοτάξιο κάναμε και άλλες δύο συναντήσεις με τον Ανάδοχο του έργου μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες για να βρούμε λύσεις. Υπάρχει γραφειοκρατία αλλά οι διοικούντες έχουν πάντα την ευθύνη να τη λύνουν, να αφήνουνε πίσω τα εμπόδια. Είμαστε εδώ με σηκωμένα τα μανίκια».

Ερωτηθείς για το αν η νέα διοίκηση είναι αντίθετη στις αναπλάσεις είπε πως  τόνισε πως «Είμαστε αντίθετοι σε όλη αυτή την διαδικασία των αναπλάσεων χωρίς μελέτη, χωρίς σοβαρή κυκλοφοριακή μελέτη με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις Αστικές Συγκοινωνίες να πηγαίνουμε και να πεζοδρομούμε αυθαίρετα, άναρχα δρόμους της πόλης. Σαφέστατα και χρειάζονται οι αναπλάσεις, δε χρειάζονται όμως μόνο στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές» και τόνισε πως προτεραιότητα της νέας διοίκησης αποτελεί και η ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους.

Όσον αφορά στην πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, στο κομμάτι κάτω από την Τσιμισκή είπε πως «Είμαστε αντίθετοι. Δεν νοείται σε αυτή τη Θεσσαλονίκη, έτσι όπως είναι ο ΟΑΣΘ και με την έλλειψη του Μετρό να κόβουμε αυτή την κάθοδο προς τη Μητροπόλεως και τη Νίκης και να αφήνουμε μοναδική κάθοδο τη Κομνηνών για να κατέλθουν τα αυτοκίνητα και να γυρίσουν προς ανατολικά. Από την άλλη δεν μπορούμε να πηγαίνουμε σε αυτή την άναρχη πεζοδρόμηση η οποία υπενθυμίζω πως δεν θα είναι συνεχής, θα διακόπτεται σε τρία σημεία, στη Μητροπόλεως, στην Προξένου Κορομηλά και στη Λεωφόρο Νίκης. Τέλος να πηγαίνουμε με δανεικά χρήματα τα οποία θα αποπληρώνουν οι Θεσσαλονικείς 30 χρόνια μετά. Δεν είμαστε ενάντιοι σε αυτό το έργο είμαστε ενάντιοι στη χρονική στιγμή την οποία επέλεξε η προηγούμενη δημοτική αρχή να το υλοποιήσει. Προσπαθούμε να βρούμε νομικούς τρόπους για να μπορέσουμε να σταματήσουμε τουλάχιστον για αυτή τη χρονική στιγμή το έργο αυτό».

Για την κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟΚ τόνισε πως ήδη προχωράει το ειδικό χωρικό σχέδιο. «Συναντηθήκαμε για το γήπεδο του ΠΑΟΚ και την ανάπλαση της ΔΕΘ με τον υφυπουργό, πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση να ξεμπλοκάρουν τα ειδικά χωρικά».

Ο κ. Κυριζίδης είπε επίσης πως υπάρχουν ελλείψεις και στο θέμα της κατασκευής του Μουσείου Ολοκαυτώματος.

«Το Μουσείο Ολοκαυτώματος διαφημίστηκε πολύ αλλά η κατάσταση δεν ήταν έτσι όπως παρουσιάστηκε. Υπάρχουν ελλείψεις, δεν έχουν παραχωρηθεί όλοι οι χώροι. Υπάρχουν βέβαια εξασφαλισμένα τα χρήματα και αυτό πρέπει να το πιστώσουμε στον κ. Μπουτάρη και τους συνεργάτες του. Είμαστε υπέρ της δημιουργίας του. Έχω στείλει έγγραφο στη ΓΕΩΣΕ γιατί αυτή θα παραχωρήσει το χώρο στο ελληνικό δημόσιο φορέα που συστάθηκε για το μουσείο και να τρέξουν οι διαδικασίες για να έχουμε ακόμα πιο γρήγορα την ανέγερση».

Μάλιστα είπε πως στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης είναι η ανάδειξη των κοιμητηρίων της Ευαγγελίστριας τα οποία περικλείουν την ιστορία της πόλη των προηγούμενων δύο αιώνων. «Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα φέρω εισήγηση σύμφωνα με την οποία τα εντάσσουμε στον ευρωπαϊκό θεσμό μουσειακών κοιμητηρίων. Παράλληλα κάνουμε μία ανάπλαση σε όλο τον περιβάλλοντα χώρο με δημιουργία πεζοδρομίων, τα οποία δεν υπάρχουν μέχρι το νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος και μπαίνουμε και σε μια εργολαβία αντιστήριξης».

Loading