ΚΚΕ: Ζητά «Φθηνό και ποιοτικό πόσιμο νερό» σε δημοτικές ενότητες του δήμου Δέλτα

Μέλη των τοπικών κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ ανέδειξαν και κατήγγειλαν σε συνέντευξη τύπου, στο κοινοτικό κατάστημα Καλοχωρίου, τις ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ύδρευσης, λόγω της νέας τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΔΔ του δήμου Δέλτα, στις δημοτικές ενότητες Εχεδώρου και Χαλάστρας Θεσσαλονίκης – Επίσης κατήγγειλαν και το πρόβλημα έλλειψης ποιοτικού πόσιμου νερού στη δημοτική ενότητα Αξιού

Οι θέσεις του ΚΚΕ παρουσιάστηκαν από το μέλος της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλο Δέλτα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Λίνα Χατζηκυριάκου και τους τοπικούς συμβούλους Καλοχωρίου Γιάννη Τανάνη και Κυμίνων Γιώργο Ρίσκο.

Τα στελέχη του ΚΚΕ ανέφεραν ότι η επιβάρυνση στα οικιακά τιμολόγια σε Εχέδωρο και Χαλάστρα για τα οικιακά τιμολόγια ξεκινά «από 43% για τις μικρές καταναλώσεις και φτάνει στο 183% για τις καταναλώσεις άνω των 100 κυβικών» (η χρέωση είναι εξαμηνιαία), ενώ στην κατανάλωση προστίθενται επίσης αυξημένα τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης και ο ΦΠΑ.

Παράλληλα, υπογράμμισαν,  ότι επιβάρυνση θα έχουν και οι κτηνοτρόφοι, από 0,15 ευρώ για κάθε κυβικό ανεξάρτητης κατανάλωσης, σε “0,60 ευρώ για κατανάλωση μέχρι 50 κυβικά, έως και 1,50 ευρώ για κατανάλωση πάνω από 100 κυβικά».

Τα στελέχη του ΚΚΕ εστίασαν και στο πάγιο πρόβλημα έλλειψης πόσιμου νερού στη δημοτική ενότητα Αξιού, που περιλαμβάνει τις κοινότητες Κυμίνων, Μαλγάρων και Βραχιάς και αιτήθηκαν να προχωρήσουν τα τεχνικά έργα «χωρίς ΣΔΙΤ και παραχωρήσεις» και να επιδοτηθούν οι κάτοικοι για την αγορά πόσιμου νερού, όσο διαρκεί το πρόβλημα.

Η κ. Χατζηκυριάκου σημείωσε ότι «Όλα τα παραπάνω προβλήματα είναι όψεις της ίδιας πολιτικής, που αντιμετωπίζει το νερό ως εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό».

Τέλος, τα στελέχη ζήτησαν, επίσης, ανάκληση των λογαριασμών ύδρευσης που αφορούν τα έτη 2013-2017 και αφαίρεση του ειδικού τέλους 80%, την ακύρωση της νέας τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΔΔ, “καμία διακοπή” υδροδότησης σε λαϊκές οικογένειες για ανεξόφλητους λογαριασμούς, ενώ δήλωσαν στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής «για φθηνό και ποιοτικό νερό».

Δείτε επίσης: Το σποτ του ΚΚΕ για το 21ο Συνέδριο, που ανοίγει την αυλαία του μεθαύριο (24/06)

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading