Καμαρινός: «Δεν έχει γίνει τίποτα για τη δυσοσμία στη Δ. Θεσσαλονίκη»

Σκληρή κριτική στους χειρισμούς του δημάρχου Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανού αναφορικά με τη δυσοσμία στη Δ. Θεσσαλονίκη, άσκησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου, Ιωάννης Καμαρινός μιλώντας στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Απλά επικίνδυνοι».

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμαρινός για το συγκεκριμένο ζήτημα τόινισε πως «ο δήμαρχος μας πρότεινε κάποια στιγμή να κάνουμε μια διαπαραταξιακή ομάδα. Κάναμε μια συνάντηση και από εκεί και πέρα το θέμα τελείωσε. Ούτε μας κάλεσε ξανά, ούτε μας ρώτησε για το τι κινήσεις πρέπει να γίνουν, με ποιους φορείς θα έρθουμε σε επαφή, τίποτα δεν έγινε. Σε αυτή τη συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων καταθέσαμε τις απόψεις μας, είπαμε ότι θα τη θεσμοθετήσουμε στο δημοτικό συμβούλιο και τελικά δεν έγινε τίποτα.

Και η μυρωδιά αυτή είναι καθημερινή και προέρχεται από τα ΕΛΠΕ 100%. Μέχρι σήμερα, δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο. Τώρα βέβαια θα μου πείτε ότι η κεντρική εξουσία είναι υπό την κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί δεν έχει καταθέσει τίποτα για τα περιβαλλοντικά με αποτέλεσμα να δοθεί μια παράταση σε εμάς, στη Μάλτα και στη Ρουμανία».

Σε ερώτηση για το αν βρίσκονται έργα σε εξέλιξη με στόχο την εξάλειψη τη δυσοσμίας, ο κ. Καμαρινός τόνισε: «Ποια έργα; Να πάει αυτή η θεσμοθετημένη επιτροπή να εξετάσει αν πράγματι γίνονται. Είπαμε να πάρουμε και ένα περιβαντολόγο μαζί μας, διότι εμείς δεν γνωρίζουμε. Να έχουμε μαζί μας και κάποιον από την Περιφέρεια, να βάλουμε στο παιχνίδι και το υπουργείο Περιβάλλοντος».

Τέλος αναφορικά με το αν έχει ζητηθεί μια επιδημιολογική μελέτη ήταν κατηγορηματικός: «Όχι. Υπάρχει μόνο η μελέτη του Πανεπιστημίου και αυτή η λυματολάσπη που βγαίνει μέσα από τα φίλτρα η οποία πρέπει να καλυφθεί, αλλά παραμένει έτσι».

Για να καταλήξει υπογραμμίζοντας πως «εμείς είμαστε εδώ παρόντες για ότι χρειαστεί ο δήμαρχος, ο γιατρός μας να τον βοηθήσουμε. Δεν κάνουμε και δεν θέλουμε να κάνουμε μια στείρα αντιπολίτευση. Ούτε θέλουμε να του «τσαλακώσουμε» την προσωπικότητα. Είχε όμως την ατυχία να μπλέξει με τα κοινά. Και πρέπει να δεχτεί κάποια πράγματα».

Loading