Καλλιτέχνες γκράφιτι αθωώθηκαν που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω (vid)

Χρώμα στον βρόμικο από τα καυσαέρια και τα συνθήματα τοίχο γέφυρας στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης θέλησαν να δώσουν, όπως υποστήριξαν, 6 νεαροί “γκραφιτάδες” στη Θεσσαλονίκη, που κατέληξαν στο Αυτόφωρο για φθορά δημόσιας ιδιοκτησίας

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου δικάστηκαν, τούς αθώωσε τελικά “ελλείψει δόλου“.

Η εμπειρία της σύλληψης και της κράτησής σας ήταν αρκετή να σας πείσει ότι η πρόθεσή σας ήταν μεν αγαθή, αλλά καλό είναι να επιλέγετε νόμιμους τοίχους για να εκφράζεστε” είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου, εκφωνώντας την απόφαση.

Προηγουμένως οι 6 νεαροί άνδρες, φοιτητές και σπουδαστές στο σύνολό τους, απολογούμενοι αναγνώρισαν ότι έκαναν “λάθος” να επιλέξουν ως καμβά της “καλλιτεχνικής του έκφρασης” την συγκεκριμένη γέφυρα, η οποία βρίσκεται στο ύψος του Πανοράματος. Τόνισαν δε ότι πρόθεσή τους δεν ήταν να προκαλέσουν κακό και προσφέρθηκαν καθ’ υπόδειξη των αρμοδίων αρχών να καθαρίσουν τον τοίχο, “εν είδει παροχής κοινωφελούς εργασίας“.

Οι νεαροίγκραφιτάδες” είχαν γίνει αντιληπτοί από αστυνομικούς τα μεσάνυχτα και συνελήφθησαν επί τω έργω, κρατώντας ανά χείρας τα σπρέι.

Δείτε επίσης: Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης: Γνωριμία Μαθητριών με τις πράσινες τεχνολογίες

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading