Καλαφάτης: «Επιταχύνεται η ανάπτυξη και συνεχίζουμε με αυτοπεποίθηση»

Στην εφημερίδα Μακεδονία της Κυριακής μίλησε ο Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος στην συνέντευξη του στάθηκε στα έργα ανάπτυξης που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα και αναφερόμενος στο Μετρό σημείωσε ότι «με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το σταθμό Βενιζέλου, δικαιώνεται η μόνη λύση που εξασφαλίζει στην πόλη και Μετρό και Αρχαία».

Ο κ. Καλαφάτης απάντησε στην έκκληση του κ. Μπουτάρη: «Αντί να αντιγράφει επικοινωνιακά πυροτεχνήματα του κ. Τσίπρα, ο καλός φίλος θα μπορούσε να ακούσει το Συμβούλιο της Επικρατείας,  το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της πόλης μας.

Θα μπορούσε, προπάντων, να θυμάται ότι η πρακτική της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαίων που επελέγη για το Σταθμό Βενιζέλου είναι η ίδια που είχε εφαρμοστεί και για το γειτονικό σταθμό της Αγίας Σοφίας.

Θα μπορούσε ακόμη να διερωτηθεί ποιον θα εξυπηρετούσε η καθυστέρηση που θα προκαλούσε μια αποδοχή της έκκλησης που φέρει την υπογραφή του κ. Τσίπρα. Και να συμφωνήσει μαζί μας ότι η Θεσσαλονίκη δεν έχει χρόνο για χάσιμο».

Μιλώντας για τον ΟΑΣΘ ο υφυπουργός σημείωσε ότι αναμένεται να «ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την αγορά νέων λεωφορείων και συνεχίζουμε την προσπάθεια για να καλυφθούν τα κενά που άφησε το χθες».

Ο κ. Καλαφάτης σχολίασε και τις αντιδράσεις σχετικά με την ανάπλαση της ΔΕΘ «Το νερό μπήκε στ’ αυλάκι και δεν  γυρίζει πίσω. Ας το πετροβολούν ορισμένοι μεμψιμοιρούντες. Το σχέδιο για την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ είναι οραματικό και διορατικό.

Η πόλη θα αποκτήσει ένα νέο, σύγχρονο και εντυπωσιακό Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο, με χώρους που θα ικανοποιούν απόλυτα τις ανάγκες εκθετών και επισκεπτών, κατοίκων και τουριστών, αλλά και θα φιλοξενεί μια σειρά συναφείς δραστηριότητες».

Για την πανδημία και για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης ο κ. Καλαφάτης τόνισε: «Η Κυβέρνηση έχει ως άμεση προτεραιότητα τη στήριξη των συμπολιτών μας που έπληξαν οι φωτιές και την προώθηση των έργων για την προστασία και την ανασυγκρότηση των συγκεκριμένων περιοχών. Εστιάζει ταυτόχρονα στην αντιμετώπιση της πανδημίας  και την προσπάθεια να χτιστεί όσο πιο ψηλά γίνεται το τείχος ανοσίας.

Σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, φέτος έχουμε το εμβόλιο και η λύση δεν είναι στο λοκντάουν, αλλά στον εμβολιασμό. Γι΄αυτό ακριβώς πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να μην ξανακλείσει η οικονομία και να μείνει ανοιχτή η κοινωνία.

Εστιάζουμε στην επιτάχυνση της επανεκκίνησης των οικονομικών δραστηριοτήτων και το δυναμικό πέρασμα στην ανάπτυξη. Αυτό, άλλωστε, προαναγγέλλουν όλες οι διεθνείς εκθέσεις, αλλά και οι πρόδρομοι δείκτες της οικονομίας. Είμαστε σε διαδικασία επιτάχυνσης της οικονομικής ανάπτυξης και συνεχίζουμε με αυτοπεποίθηση».

Δείτε επίσης: Tα σχέδια του Μητσοτάκη – Τι θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ

Loading