Η ΕΥΑΘ ενισχύει τη συνέχιση του προγράμματος με το ΑΠΘ για την ανίχνευση του κορονοϊού στα λύματα

   Τη συνέχιση του προγράμματος και της συνεργασίας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για τον υπολογισμό της συγκέντρωσης του γονιδιώματος του SARS-CoV-2 στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης υποστηρίζει η ΕΥΑΘ στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, συμβάλλοντας οικονομικά στην προμήθεια απαραίτητων εργαστηριακών αναλωσίμων για τις μετρήσεις και αναλύσεις που διεξάγει τρεις φορές την εβδομάδα η διεπιστημονική ομάδα.

   «Η συστηματική παρακολούθηση του γονιδιώματος του ιού στα λύματα από το ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ, είναι ένα έργο με πολύ σημαντικό επιστημονικό ενδιαφέρον, αλλά και τεράστια υγειονομική σημασία. Είναι ο δικός μας τρόπος να υποστηρίξουμε την Ελληνική Πολιτεία στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Άγις Παπαδόπουλος, διευκρινίζοντας ότι «με τη βοήθειά μας θα γίνει προμήθεια απαραίτητων εργαστηριακών αναλωσίμων, όπως αντιδραστήρια, δειγματολήπτες, περιέκτες δείγματος, και θα αγοραστεί και αναγκαίος εξοπλισμός, αναδευτήρες για παράδειγμα, που υφίσταται φθορές και επιμολύνσεις από τα λύματα».

   Παράλληλα, η ΕΥΑΘ προχώρησε στη δωρεά, στην Κλινική Αναισθησιολογίας και ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, ενός βιντεολαρυγγοσκόπιου, ειδικού για τη διασωλήνωση των ασθενών με κορονοϊό.

   Πρόκειται για ένα σύστημα βιντεολαρυγγοσκόπησης, το οποίο παρέχει συνθήκες ασφάλειας για το προσωπικό του νοσοκομείου δίνοντας τη δυνατότητα διασωλήνωσης από απόσταση. «Η υγειονομική κρίση έχει διαμορφώσει νέες προτεραιότητες στο πρόγραμμα της εταιρικής μας ευθύνης. Επιθυμώντας να ενισχύσουμε στοχευμένα το εθνικό σύστημα υγείας, ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημα του νοσοκομείου για αγορά ειδικού εξοπλισμού ενάντια στην πανδημία. Όλο αυτό το διάστημα εξάλλου διευκολύνουμε ευάλωτες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού μας, ώστε να έχουν συνεχή παροχή νερού προς όφελος τελικά της δημόσιας υγείας», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., Άνθιμος Αμανατίδης.

   Πέραν της πανδημίας, στο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΕΥΑΘ εντάχθηκε πρόσφατα και έκτακτη δωρεά για την αγορά νερού ή άλλων βασικών αγαθών υπέρ των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας, μετά από αίτημα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

   Σ.Α.

©Πηγή: amna.gr

Loading