Η Ελληνική Υδροτεχνική Ένωση για την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Tη σημασία της έγκαιρης λήψης μέτρων και της εφαρμογής πρακτικών για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και την προσαρμογή στις νέες συνθήκες, αναδεικνύει το φετινό επικοινωνιακό μήνυμα του ΟΗΕ -«δεν περισσεύει χρόνος για αναμονή»- ενόψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, όπως επισημαίνει με σημερινή ανακοίνωσή της η Ελληνική Υδροτεχνική Ένωση (E.Y.E.). Υπενθυμίζει ακόμα ότι το νερό είναι βασικός σύμμαχος της ανθρωπότητας στην πρόληψη και την αποφυγή της μετάδοσης της πανδημίας του κορονοϊού.

«Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό (World Water Day) καθιερώθηκε στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, το 1992. Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού για το 2020 είναι “Νερό και Κλιματική Αλλαγή” και η αδιάρρηκτη διασύνδεσή τους. Η ορθή διαχείριση των υδατικών πόρων συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των πλημμυρών, της ξηρασίας, της έλλειψης και της ρύπανσης, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και συνεισφέρει στη συνδυασμένη επίτευξη των Στόχων 6 και 13 του Ο.Η.Ε. για τη βιώσιμη ανάπτυξη» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τα μέτρα για την κλιματική αλλαγή σε σχέση με το νερό, επισημαίνει η Ένωση, εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων, που αποτελεί κύριο μοχλό ανάπτυξης και ευημερίας της σύγχρονης αλλά και μελλοντικής κοινωνίας. «Η επιτυχία της προσπάθειας αυτής χρειάζεται τη διαρκή ενεργό συμμετοχή όλων μας, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο» καταλήγει η ανακοίνωση._

©Πηγή: amna.gr

Loading