Γιώργος Παράσχος: Στοχεύοντας στην διάκριση

Σαράντα μέρες στο «τιμόνι» της Ξάνθης έκλεισε ο -για τρίτη φορά προπονητής της- Γιώργος Παράσχος που στα 68 του χρόνια είναι ο γηραιότερος τεχνικός στην ελληνική Super league σήμερα. Ο Θεσσαλονικέας προπονητής έχει ένα διπλό και παράλληλο στόχο στην θητεία του αυτή, που είναι αγωνιστικός αλλά και προσωπικός.

Ο βασικός στόχος του είναι να φέρει την ομάδα της Θράκης στα πλέι οφ του πρωταθλήματος στο τέλος της κανονικής διάρκειάς του. Αυτό ταυτόχρονα σημαίνει πως, αν το καταφέρει, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο, θα έχει πετύχει και προσωπικούς στόχους προς το τέλος της προπονητικής καριέρας του, η οποία ξεκίνησε πριν 30 χρόνια.

Στα 5 παιχνίδια που κάθισε στον πάγκο της ομάδας του από τις 8 Δεκεμβρίου 2019, η Ξάνθη έχει από δύο νίκες και ήττες και μια ισοπαλία, με μέσο όρο 1,40 βαθμούς ανά αγώνα.

Όχι και άσχημα, αν συγκρίνει κανείς τις δυο προηγούμενες θητείες του στον ίδιο πάγκο. Στο ξεκίνημα της συνεργασίας του με την Ξάνθη από τον Σεπτέμβρη του 2008 ως τον Μάρτη του 2009, ο Παράσχος είχε σε 26 αγώνες μέσο όρο 1,35 βαθμούς ανά αγώνα, αλλά στην δεύτερη παρουσία του τα πράγματα ήταν πολύ δυσκολότερα. Την περίοδο από τον Σεπτέμβριο 2010 ως τον ίδιο Νοέμβριο η Ξάνθη είχε δραματική πτώση και τότε στα 7 παιχνίδια που κάθισε συγκέντρωνε μόλις 0,71 βαθμούς ανά μέσο όρο αγώνα.
 

©Πηγή: amna.gr

Loading