ΓΕΠΟΕΤ: Εστιάζουμε στον εσωτερικό τουρισμό και στα Βαλκάνια

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας- Θράκης κ.Βύρωνα Θελόγη, σε «πακέτα» για τον εσωτερικό τουρισμό και στους Βαλκάνιους γείτονες εστιάζουν οι τουριστικοί πράκτορες της Βόρειας Ελλάδας.

Ο κ.Θεολογής δήλωσε ότι: «Οι εντυπώσεις μας από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού είναι θετικές, η Πολιτεία περνάει το μήνυμα ότι είναι δίπλα μας και δίνουν μια ελπίδα. Επικεντρωνόμαστε στον εσωτερικό τουρισμό δημιουργώντας ελκυστικά πακέτα, εκδρομές fly and drive στα νησιά, και όχι μόνο, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει ενδιαφέρον και από τους Έλληνες να κάνουν διακοπές, το οποίο ενισχύεται και με την επέκταση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού. Ενδιαφέρον και μάλιστα αυξανόμενο, όπως είπε, υπάρχει και από τους Βαλκάνιους (Βούλγαρους, Σέρβους, Ρουμάνους κτλ) να ταξιδέψουν στη χώρα μας: «Οι τουρίστες αυτοί προέρχονται από χώρες που διαχειρίστηκαν καλά την υγειονομική κρίση του νέου κορονοϊού, τους γνωρίζουμε και μας γνωρίζουν χρόνια και αναμένουν να ανοίξουν τα σύνορα για να έρθουν, στην πλειονότητά τους οδικώς και με προορισμό τη Βόρεια Ελλάδα».

Για τους τουρίστες από την Κύπρο και το Ισραήλ που επιθυμεί η Θεσσαλονίκη, ο κ.Θεολόγης ανέφερε πως: «Τα ξενοδοχεία μας είναι σε ετοιμότητα και όλα θα πάνε καλά, υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες και ερωτήματα που μένει να διευκρινιστούν αλλά σε γενικές γραμμές δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Η αλήθεια είναι ότι φέτος μιλάμε για μείωση περίπου 70% αλλά αυτήν τη στιγμή εστιάζουμε στην προσπάθεια επανεκκίνησης και αν δουλέψουμε σωστά, θα έχουμε για τον τουρισμό ένα 2021 που θα ξεπεράσει το πολύ “ δυνατό” σε οικονομικά αποτελέσματα 2019 που προηγήθηκε».

Loading