Εποικοδομητική συνάντηση Γ. Κεφαλογιάννη – Κ. Ζέρβα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση είχαν σήμερα, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ. Κεφαλογιάννης χαρακτήρισε “παραγωγική” τη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών και σχολίασε επίσης: «Κάναμε ανάλυση της κατάστασης όσον αφορά τις ενέργειες που έχει κάνει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τους τελευταίους μήνες, για την ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ, όπως επίσης εκτιμήσαμε και την κατάσταση όσον αφορά τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία, που έλαβε χώρα πριν λίγες εβδομάδες, σε ό,τι αφορά τα σχέδια βιώσιμης αστικής κινητικότητας και μικροκινητικότητας, ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη και της Θεσσαλονίκης».

Ο υφυπουργός συνέχισε ως εξής: «Στο πλαίσιο αυτό κάλεσα και το δήμαρχο και βεβαίως αποδέχθηκε την πρόταση, να συνεργαστούμε για τη νέα εθνική στρατηγική για το ποδήλατο, και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σε συνεργασία με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, το θέτει ως βασική προτεραιότητα, καθώς θεωρούμε το ποδήλατο, ως ένα βασικό τρόπο μεταφοράς σε μια σύγχρονη πόλη».

Ο υφυπουργός σε ερώτηση για τις αστικές συγκοινωνίες ανέφερε ότι από το επίπεδο που βρίσκονταν προ είκοσι μηνών, ο αριθμός των λεωφορείων σε κυκλοφορία έχει αυξηθεί κατά 95%.

Ζέρβας: “Διαρκής η συνεργασία μας”

Ο κ. Ζέρβας, με τη σειρά του, υπερτόνισε το γεγονός ότι το συγκοινωνιακό αποτελεί διαχρονικά ένα από τα μείζονα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντας “διαρκή” τη συνεργασία με το υπουργείο.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης διευκρίνισε, μάλιστα, ότι η συνεργασία δεν περιορίζεται μόνο στο θέμα του ΟΑΣΘ, αλλά και σε άλλα ζητήματα που αφορούν συγκοινωνίες και μεταφορές μέσα στην πόλη: «Είναι και το θέμα των ποδηλάτων, των πατινιών, των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, τα οποία ήδη μελετούμε και θα μπουν σύντομα στη ζωή μας, στην καθημερινή μας λειτουργία».

«Είναι συνεχής μέριμνα του υπουργείου, τόσο από πλευράς δικής μου, αλλά κυρίως από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, τον κ. Καραμανλή, έτσι ώστε να ενισχυθεί το συγκοινωνιακό έργο της Θεσσαλονίκης και σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε όλοι», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Κεφαλογιάννης.

Δείτε όλη τη ροή ειδήσεων

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading