Εντυπωσιάζει ο νέος φωτισμός του Μεγάρου Μoυσικής Θεσσαλονίκης (pics)

Η φωταγώγηση του Μεγάρου πραγματοποιήθηκε συμβολικά τη 17 η Μαΐου, καθώς χθες συμπληρώθηκαν 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 στη Μακεδονία.

Ο νέος φωτισμός του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης χαρακτηρίστηκε εντυπωσιακός από τους παρευρισκόμενους στη λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Τα «αποκαλυπτήρια» στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία αφού τα κτήρια του Οργανισμού και το παραθαλάσσιο μέτωπο που τα περιβάλλει «λούστηκαν» με φως, αναδεικνύοντας την ευρύτερη περιοχή.

Έως την Τετάρτη 19 Μαΐου ειδικά προβολικά συστήματα απεικονίζουν στις όψεις των κτηρίων μια ψηφιακή ελληνική σημαία και τα ονόματα Μακεδόνων αγωνιστών της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Το φωτεινό διάκοσμο ολοκληρώνουν μεγάλες δέσμες φωτός που αναδύονται από το Πρόπυλο του Κτηρίου Μ1 (προαύλιο) δίνοντας στο χώρο τη λάμψη που του αξίζει.

Παράλληλα, ο νέος φωτισμός σηματοδοτεί τη μετάβαση του Μεγάρου στη νέα εποχή, καθώς το δίκτυο φωτισμού επισκευάστηκε και συντηρήθηκε μετά από πολλά χρόνια και με απόλυτο σεβασμό στην αρχική αρχιτεκτονική μελέτη φωτισμού των κτηρίων.

«Ο πολιτισμός φωτίζει την ανθρωπότητα. Έτσι και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ως φορέας έκφρασης του Πολιτισμού στη Βόρεια Ελλάδα, φωτίζει την πόλη. Φως σημαίνει ελπίδα και ομορφιά και ο Οργανισμός μας το παρέχει απλόχερα στους Θεσσαλονικείς, συμβάλλοντας ενεργά στην προσπάθεια να ξεπεράσουμε το γκρίζο της πανδημίας», ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Μεγάρου κ. Βασίλειος Γάκης.

Την απόφαση φωταγώγησης χαιρέτισε και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, απονέμοντας τα εύσημα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΜΜΘ για την πρωτοβουλία που ανέλαβε.

Το κόστος των εργασιών δεν ξεπέρασε τις 8.000 ευρώ, με τους ενεργοβόρους λαμπτήρες που υπήρχαν να αντικαθίστανται από λάμπες Led οι οποίες αποτρέπουν την εκδήλωση του φαινομένου της φωτορύπανσης και το ενεργειακό τους αποτύπωμα είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε μονοκατοικία στο Πανόραμα (pic)

Loading