Έφυγε από τη ζωή ο ιστορικός ερευνητής του ΑΠΘ Μάνος Μαλαμίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε ο φροντιστής, συλλέκτης και ιστορικός ερευνητής Μάνος Μαλαμίδης. Πρόεδρος του Ιστορικού και Συλλεκτικού Αρχείου Θεσσαλονίκης, ο Μάνος Μαλαμίδης αφιέρωσε τη ζωή του στη διάσωση της ιστορικής μνήμης και είχε διοργανώσει πληθώρα εκδηλώσεων που σχετίζονταν με την ιστορία της πόλης.

Ο Μάνος Μαλαμίδης, που είχε καταγωγή από την Καβάλα, αποφοίτησε από το 4ο Γυμνάσιο-Λύκειο Συγγρού Θεσσαλονίκης, σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και από πολύ νωρίς άρχισε να συνθέτει κομμάτι κομμάτι το πολύ μεγάλο ιστορικό αρχείο κειμηλίων του.

Ο ίδιος μάλιστα προέτρεπε μέσα από την προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το εξής: «Μην πετάτε τίποτα παλιό, φέρτε το σε μας- γιατί ό,τι είναι παλιό στο χθες, σώζει τη μνήμη στο σήμερα». Όπως φρονούσε, η ιστορία μάς δείχνει τι ακριβώς πρέπει να αποφύγουμε.

Όπως αναφέρεται στη σελίδα που ο ίδιος ίδρυσε στο facebook «Μνήμες Θεσσαλονίκης- Σύνδεση με το παρόν», η κηδεία του θα γίνει σήμερα, χωρίς ωστόσο να έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες.

Δείτε ακόμη: Στην Εύβοια έκτακτα ο Νίκος Χαρδαλιάς για την αντιμετώπιση της καταστροφής

Loading