Ευχάριστα νέα από ΑΧΕΠΑ – Μόλις τρεις εισαγωγές περιστατικών Covid

Καλά νέα μετά από πολύ καιρό, από την εφημερία των νοσοκομείων στην Θεσσαλονίκη – Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό εισαγωγών που καταγράφονται στο ΑΧΕΠΑ εδώ και μήνες

Χθες εφημέρευε το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και όπως μετέδωσε το Ράδιο Θεσσαλονίκη μόλις τρία άτομα με κορωνοϊό εισήχθησαν στο νοσοκομείο κατά την εφημερία.

Ωστόσο σε υψηλό επίπεδο, παρότι υποχωρεί εβδομάδα με την εβδομάδα, κινείται το επιδημικό κύμα στην υπόλοιπη χώρα. Ο κορονοϊός πολιορκεί με επιμονή την Αττική – όπως έδειξαν και οι εβδομαδιαίες μετρήσεις των λυμάτων χθες, εκτός από τους δείκτες των ημερήσιων νέων κρουσμάτων και των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία. Παράλληλα, τοπικές εξάρσεις καταγράφονται στην ηπειρωτική χώρα – Ιωάννινα, Βόλος, Λάρισα- αλλά και στη νησιωτική – Κέρκυρα, Λέσβος, Ρόδος, Σάμος, Κάλυμνος.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε χθες 2.433 νέα κρούσματα κορωνοιού σε σύνολο 70.102 διαγνωστικών ελέγχων, με τη θετικότητα να διαμορφώνεται στο 3,47%.

Με το 31% του πληθυσμού να έχει ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, η οικοδόμηση του τείχους ανοσίας ενισχύεται μέρα με την ημέρα. Ο χθεσινός απολογισμός της επιχείρησης “Ελευθερία” ήταν 95.164 εμβολιασμοί. Συνολικά 5.107.830 πολίτες έχουν πλήρη ή μερική ανοσία.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Το πρώτο στην Ελλάδα τακτικό ιατρείο τηλεψυχιατρικής που λειτουργεί στο ΑΧΕΠΑ επιθεώρησε η Ζωή Ράπτη

Loading