«Έδεσε» το κρουαζιερόπλοιο Celestyal στο λιμάνι Θεσσαλονίκης – Το απόγευμα φεύγει για… Μύκονο

Με περισσότερους από 500 επιβάτες από Βαλκάνια, Δυτική Ευρώπη, Αμερική και Ρωσία, το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia έδεσε σήμερα, στις 9 το πρωί, στο λιμάνι τις Θεσσαλονίκης και θα σαλπάρει στις 6 το απόγευμα για τη Μύκονο.

Το κρουαζιερόπλοιο, χωρητικότητας 1.200 ατόμων, μέχρι τις 24/8 θα πιάσει λιμάνι στη Θεσσαλονίκη, προερχόμενο από το Λαύριο, άλλες επτά φορές, ενώ μέχρι τις 14/11 θα πραγματοποιήσει 14 κρουαζιέρες.

Τις τεράστιες προοπτικές του λιμανιού της Θεσσαλονίκης τα επόμενα χρόνια, που έπειτα από 15 χρόνια μπαίνει δυναμικά και πάλι στον παγκόσμιο χάρτη της κρουαζιέρας, υπογράμμισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα που προβλήθηκε σε σημερινή εκδήλωση στο Celestyal Olympia.

Προμήνυμα επιστροφής στην κανονικότητα χαρακτήρισε  την πραγματοποίηση κρουαζιέρων από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, τονίζοντας ότι στόχος είναι να αναδειχτεί η πόλη σε πυλώνα τουριστικής ανάπτυξης της χώρας.

Με το βιντεοσκοπημένο του μήνυμα, ο κ. Καλαφάτης κάλεσε τους Έλληνες να συμμετέχουν στο εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών- Επιχείρηση Ελευθερία, προκειμένου «να χτίσουμε το τείχος ανοσίας και να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα μας», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Ο εμπορικός διευθυντής της Celestyal Cruises Βασίλης Καραχάλιος επισήμανε ότι φέτος η εταιρεία κατάφερε να υλοποιήσει τη στρατηγική της απόφαση να κάνει homeporting στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και υπογράμμισε ότι η πιστή τήρηση των επενδυτικών πλάνων από την ΟΛΘ ΑΕ και η αναβάθμιση του αεροδρομίου «Μακεδονία» καθιστούν ακόμη πιο ελκυστική την πόλη για την ανάπτυξη του τουρισμού της κρουαζιέρας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Καραχάλιος, επισήμανε ότι το 2022 η εταιρεία θα δρομολογήσει το νέο της απόκτημα, το Celestyal Experience, με οκτώ προσεγγίσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που το 2023 θα ανέλθουν σε 18.

Στην παραγωγική συνεργασία των φορέων για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης σε προορισμό και κόμβο κρουαζιέρας, αναφέρθηκε στον χαιρετισμό της η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ενώ η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου εξήρε την καλή συνεργασία όλων, για την ενίσχυση του τουρισμού στην πόλη.

Με στίχους του Καββαδία, ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας εκφράζοντας -μεταξύ άλλων- τη χαρά του για τη «συμμαχία του καλού» στην πόλη και την αύξηση του αριθμού των κρουαζιέρων από το λιμάνι, από έξι το 2019 σε 14 φέτος.

Τη διαβεβαίωση ότι η ΟΛΘ ΑΕ  θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κάνουν και άλλες εταιρείες κρουαζιέρας home port το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έδωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας Αθανάσιος Λιάγκος και δώρισε στον καπετάνιο του πλοίου έναν πίνακα ζωγραφικής και αναμνηστικά δώρα στα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας. Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο επιχειρησιακός διευθυντής της εταιρείας Γιώργος Κουμπενάς και ο καπετάνιος του πλοίου Γιάννης Φουντουκάς.

Δείτε επίσης: Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: Άνοιξε χθες η αυλαία με τους «Χατζηφραγκέτα» (vids&pics)

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading