Δυτική Θεσσαλονίκη: Διαδημοτική ποδηλατοβόλτα για το περιβάλλον

Καλούν στους Θεσσαλονικείς να δώσουν δυναμικό «παρών» στην διαδημοτική ποδηλατο…βόλτα που οργανώνεται στις 5 Ιουνίου 2021 στη δυτική Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Πρόσκληση απευθύνουν με σημερινή τους κοινή ανακοίνωση οι δήμαρχοι των Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κορδελιού-Ευόσμου και Παύλου Μελά, Λάζαρος Κυρίζογλου, Κλεάνθης Μανδαλιανός και Δημήτρης Δεμουρτζίδης, αντίστοιχα.

Με το σύνθημα «Ποδηλατοβόλτα για ένα καλύτερο περιβάλλον» οι πολίτες και των τριών δήμων ποδηλατούν και διεκδικούν περισσότερο χώρο για ποδήλατο στις πόλεις, καθαρό αέρα στη δυτική Θεσσαλονίκη και απαγόρευση της καύσης απορριμμάτων στο Τιτάν και να διατεθούν τα πρώην στρατόπεδα στους τρεις δήμους, ως ελεύθεροι χώροι αναψυχής.

Η προαναφερόμενη δράση αποσκοπεί στην ανάδειξη περιβαλλοντικών μηνυμάτων και στη χρήση του ποδηλάτου ως οικολογικού μέσου μεταφοράς, όπως επισημαίνεται στη σημερινή ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ότι η έναρξη της κυκλικής ποδηλατοδρομίας θα ξεκινήσει στις 18.15 από το πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στους Αμπελόκηπους.

Η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων είναι η εξής: πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεξιά και είσοδος στην Ε. Βενιζέλου, αριστερά στην Αγίας Παρασκευής, αριστερά στην Χατζίκου Θ., αριστερά στην Κυρήμης, δεξιά στην Ε. Βενιζέλου, αριστερά στην Ελευθερίας, αριστερά στην Φιλιππουπόλεως, δεξιά στην Μεγ. Αλεξάνδρου (Αμπελόκηποι), ευθεία στην Ι. Γωγούση, δεξιά στην Αμπελοκήπων, κυκλικός κόμβος στην πλατεία Τερψιθέας, αριστερά στη Μεγάλου Αλεξάνδρου (Σταυρούπολη), δεξιά στην Ι. Γωγούση, αριστερά στην Καραολή και Δημητρίου, δεξιά στην Μ. Αλεξάνδρου (Εύοσμος), αριστερά στην Κ. Καραμανλή (πάρκο ΔΕΗ Κορδελιό), αριστερά στη Σαμοθράκης, αριστερά στην Επτανήσου, Μακεδονίας, Ε. Βενιζέλου, αριστερά είσοδος στο πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Δικαίωμα συμμετοχής στην προαναφερόμενη δράση έχουν άτομα ηλικίας 10 ετών και άνω (απαραίτητη για τους ανήλικους συμμετέχοντες η συνοδεία γονέα-κηδεμόνα), ενώ τονίζεται ότι στηρίζεται από την υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, την Ελληνική Αστυνομία και της δημοτικές αστυνομίες Παύλου Μελά και Κορδελιού-Ευόσμου.

Επίσης, τη διαδημοτική ποδηλατοβόλτα στηρίζουν οι εθελοντές διασώστες και η ΠΡΟΤΕΚΤΑ Παύλου Μελά, Κορδελιού-Ευόσμου, Θεσσαλονίκης.

Δείτε επίσης:    Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία η “Συνέλευση Καλλιτεχνών” για το άνοιγμα του πολιτισμού στο Άγαλμα Βενιζέλου

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading