Δήμος Θεσσαλονίκης: Ξεκινούν οι εργασίες για την αναβάθμιση των γειτονιών

Ξεκινούν οι μπουλντόζες… για τις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αναβάθμισης των γειτονιών του δήμου Θεσσαλονίκης, ένα έργο προϋπολογισμού 6,2 εκατ. ευρώ, μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Τα έργα θα ξεκινήσουν από την Ε’ δημοτική κοινότητα και συγκεκριμένα από την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Βασιλίσσης Όλγας, Κοσμά Αιτωλού, Δελφών και Πέτρου Συνδίκα, ενώ ανάλογες παρεμβάσεις θα ακολουθήσουν σε όλες τις δημοτικές κοινότητες.

Το έργο προβλέπει την ολοκληρωτική επέμβαση στις γειτονιές, με εκτεταμένες παρεμβάσεις ανασυγκρότησης του δημόσιου χώρου, οι οποίες περιλαμβάνουν από έργα ασφαλτόστρωσης και ανακατασκευής των πεζοδρομίων μέχρι νέες δενδροφυτεύσεις και ενίσχυση του αστικού πρασίνου, αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού και τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού.

Ο κ. Ζέρβας τόνισε με νόημα: «Είχαμε δεσμευτεί ότι θα δώσουμε ιδιαίτερη φροντίδα στην καθημερινότητα των δημοτών και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Χαίρομαι, γιατί ακριβώς αυτό που είχαμε υποσχεθεί υλοποιείται και μάλιστα ήδη από αυτό το καλοκαίρι». Και πρόσθεσε: «Δρόμοι και γειτονιές σε όλες τις δημοτικές κοινότητες της πόλης μας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα αλλάξουν όψη. Πρόκειται για ένα καινοτόμο εγχείρημα».

Τι προβλέπεται για την πρώτη παρέμβαση

Στην πρώτη παρέμβαση που θα γίνει στην Ε’ δημοτική κοινότητα, σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο του δημάρχου, Δημήτρη Μήτρου, σημείο αναφοράς θα αποτελέσει η οδός Χαλκιδικής, άξονας παράλληλος προς τις Βασιλίσσης Όλγας και Δελφών, που εξυπηρετεί αρκετό πληθυσμό. Παράλληλα με τις νέες πλάκες πεζοδρομίου, τη συντήρηση και ενίσχυση του πρασίνου, την τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού και νέου φωτισμού, θα διαμορφώνονται ζώνες όδευσης τυφλών καθώς και τοποθέτηση ραμπών για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρίες ή εμποδιζόμενων ατόμων.

Δείτε επίσης: Στη Θεσσαλονίκη ο Χ. Θεοχάρης για επαφές με τουριστικούς φορείς και τοπικές αρχές

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading