Δήμος Θεσσαλονίκης: Αναβαθμίζονται πολυσύχναστοι χώροι και παιδικές χαρές

Για αυτόν τον σκοπό πρόκειται να προκηρυχθούν δύο διαγωνισμοί, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ.

Το πράσινο φως για τη δημοπράτηση των δύο έργων άναψε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης, που συνεδρίασε χθες το μεσημέρι υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδη.

Στόχος του Δήμου Θεσσαλονίκης μέσα από τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται, είναι να αποκατασταθούν σειρά φθορών που έχουν προκύψει, ώστε ο δημόσιος χώρος να αποκτήσει μια εικόνα αναβαθμισμένη.

Πλατείες και κοινόχρηστοι χώροι

Ο πρώτος διαγωνισμός τον οποίο σχεδιάζει να προκηρύξει ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και αφορά την εκτέλεση εργασιών επισκευής και συντήρησης σε πλατείες, πεζόδρομους και υπαίθριους χώρους της πόλης για χρονικό διάστημα δύο ετών από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου, σχεδιάζονται παρεμβάσεις στον πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη, στις πλατείες Ναβαρίνου, Δικαστηρίων, Καλλιθέας και Τερψιθέας, στον άξονα της Αριστοτέλους και στην περιοχή της Χρηματιστηρίου. Ακόμη, προβλέπεται η εκτέλεση έργων συντήρησης στον Πύργο Τριγωνίου, στο Θέατρο Κήπου, στο πάρκο της Νέας Ελβετίας, στον περιβάλλοντα χώρο του πολιτιστικού κέντρου της Τούμπας, κ.α.

Παιδικές χαρές

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναμένεται να προχωρήσει στην προκήρυξη και δεύτερου διαγωνισμού, προϋπολογισμού περίπου δύο εκατ. ευρώ, ο οποίος αφορά την υλοποίηση παρεμβάσεων σε 62 παιδικές χαρές που λειτουργούν στις γειτονιές.

Ειδικότερα, 25 παιδικές χαρές σχεδιάζεται να αναβαθμιστούν με την τοποθέτηση νέων οργάνων και την αντικατάσταση των δαπέδων, ενώ στις υπόλοιπες θα γίνουν εργασίες συντήρησης. Μάλιστα, για πρώτη φορά σε πολλές παιδικές χαρές προβλέπεται να τοποθετηθούν όργανα που είναι προσβάσιμα σε παιδιά με αναπηρία.

Δείτε επίσης: Δήμος Θεσσαλονίκης: Μια συμβολική καρδιά λουλούδια σχηματίστηκε για τις μητέρες, με σχεδόν 2.000 γλαστράκια

Loading