Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Κύμα ανθρωπιάς για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας

Περισσότερα από 500 κιβώτια με είδη πρώτης ανάγκης στέλνει ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου στην πληγείσα περιοχή της Εύβοιας

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση δημοτών, συλλόγων, επιχειρηματιών και φορέων του τόπου μας στο κάλεσμα του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, για τις πυρόπληκτες περιοχές. 

Συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν 517 κιβώτια αγάπης για τους συνανθρώπους μας που μέσα σε λίγες ώρες είδαν περιουσίες, σπίτια επιχειρήσεις και ζώα να γίνονται στάχτη εξ’ αιτίας της πύρινης λαίλαπας που κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμα της για περισσότερο από μια εβδομάδα. 

Η αλληλεγγύη που έδειξαν οι συμπολίτες μας για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ήταν πρωτοφανής, όπως και η βοήθεια που συγκεντρώθηκε, δεδομένου ότι ο χρόνος συγκέντρωσης ήταν μόλις πέντε ημέρες και μάλιστα σε περίοδο κατά την οποία πολύς κόσμος λείπει σε διακοπές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτές τις πέντε ημέρες και στα δύο σημεία συλλογής (Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου και Πολυλειτουργικό Κέντρο Ελευθερίου Κορδελιού) η προσέλευση των συνδημοτών μας -κάθε ηλικίας- ήταν αθρόα, ενώ πρόσφεραν ότι καλύτερο και περισσότερο μπορούσαν, ζητώντας να ενημερώνονται από το Δήμο για τις κατά τόπους ανάγκες των πυρόπληκτων μέχρις ότου αρχίσει η αποκατάσταση. 

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός το μεσημέρι της Παρασκευής (13.08) επισκέφθηκε τα σημεία συγκέντρωσης στον Εύοσμο και το Ελευθέριο – Κορδελιό και στη θέα των κιβωτίων δεν έκρυψε τη συγκίνηση και τη χαρά του, κάνοντας λόγο για το φιλότιμο, την αγάπη και την αλληλεγγύη που έδειξαν για άλλη μια φορά οι δημότες μας. 

Μετά από επικοινωνία του Δήμου μας, με τους τοπικούς φορείς τα 517 κιβώτια θα αποσταλούν σήμερα, Δευτέρα στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, οι οποίοι θα τα διανέμουν στους πυρόπληκτους της Ευβοίας.

Δείτε επίσης: Πέτσας: “Ζητάω υπομονή από τους κατοίκους της Εύβοιας”

Loading