Δήμος Αριστοτέλη: Επιλύονται τα προβλήματα υδροδότησης (pics)

Η πρόσφατη πολύωρη διακοπή της ΔΕΗ στον Δήμο ανέδειξε μια σειρά αλυσιδωτών προβλημάτων που πλέον οι υπεύθυνοι αντιμετωπίζουν

Η πολύωρη διακοπή ρεύματος είχε ως αποτέλεσμα βλάβη σε μηχανολογικό εξοπλισμό αναστέλλοντας την άντληση νερού από Ιερισσό προς Ουρανούπολη, αλλά και τη σχεδόν ταυτόχρονη βλάβη σε πυροσβεστικό κρουνό, που είχε ως αποτέλεσμα την ξαφνική απώλεια μεγάλης ποσότητας νερού από το δίκτυο.

Ο δήμος Αριστοτέλη διαβεβαιώνει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής πως η επάρκεια νερού στον οικισμό της Ουρανόπουλης αποκαθίσταται. Παράλληλα σημειώνει ότι ενώ με τη χθεσινή έναρξη λειτουργίας νέου αντλιοστασίου και γεωτρήσεων στη θέση Ιβηρήτικο, το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης ενισχύεται με 700 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως, τα οποία έρχονται να προστεθούν στις ποσότητες που εξασφαλίστηκαν χάρη στα έργα που έλαβαν χώρα τους τελευταίους μήνες. Αναφέρει επίσης ότι σταδιακά λύνεται το πρόβλημα και για ις λίγες κατοικίες που ευρισκόμενες σε υψηλότερα σημεία του οικισμού της Ουρανούπολης, αντιμετώπισαν έλλειψη μεγαλύτερης διάρκειας.

Η δημοτική Αρχή υπενθυμίζει ότι το προηγούμενο διάστημα υλοποιήθηκε σειρά έργων και παρεμβάσεων για βελτίωση της υδροδότησης στους παράκτιους οικισμούς του Δήμου, και σημειώνει ότι τους τελευταίους μήνες πραγματοποιήθηκαν:

  • Αντικατάσταση προβληματικού δικτύου ύδρευσης στο ύψος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιερισσού σε μήκος 750 μέτρων, για την εξάλειψη διαρροής 500-600 κυβικών μέτρων νερού ημερησίως.
  • Αντικατάσταση προβληματικού δικτύου ύδρευσης στα Νέα Ρόδα σε μήκος 250 μέτρων για την εξάλειψη διαρροής 500 κυβικών μέτρων νερού ημερησίως.
  • Αντικατάσταση προβληματικού δικτύου ύδρευσης στην Ουρανούπολη σε μήκος 750 μέτρων για την εξάλειψη συχνών διαρροών από βλάβες σχεδόν καθημερινές.
  • Νέα γεώτρηση στην Τρυπητή, με ένταξη στο δίκτυο 300 κυβικών μέτρων νερού ημερησίως.
  • Νέες γεωτρήσεις και μηχανολογικές εγκαταστάσεις στην τοποθεσία Ιβηρήτικο, συνολικής αξίας 90.000 ευρώ, για την ένταξη στο δίκτυο 700 κυβικών μέτρων νερού ημερησίως.

Το προσεχές χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει και η αποκατάσταση της σημαντικής βλάβης σε εξωτερικό αγωγό της Αμμουλιανής, που στερεί καθημερινά πολλά κυβικά μέτρα νερού από τους νησιώτες μας, παρά την κανονική υποθαλάσσια τροφοδοσία του νησιού.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, αναφέρει ότι ήδη με στοχευμένες παρεμβάσεις έχει επωφεληθεί -ολόκληρο- το παράκτιο δίκτυο, αφού σε αρκετές περιπτώσεις οι οικισμοί βασίζονται στο ίδιο πλέγμα γεωτρήσεων για την υδροδότησή τους. «Με την προώθηση έργων ύδρευσης 6 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του προγράμματος “ Α.Τρίτσης”, με την ταχεία ολοκλήρωση του έργου υδροδότησης στη Μεγάλη Παναγία, με την ολοκλήρωση του έργου των φίλτρων ραδονίου στην Αρναία , αλλά και με την προετοιμασία σε επίπεδο μελετών για επόμενες διεκδικήσεις υδρευτικών έργων , συνεχίζουμε για την οριστική επίλυσή των προβλημάτων. Πλέον ο Δήμος είναι εδώ για να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί και να προωθεί προς υλοποίηση τα έργα που απαιτούν οι πραγματικές ανάγκες» σημειώνει ο κ. Βαλιάνος.

Δείτε επίσης: Τον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου επισκέφθηκαν Πολωνοί επιστήμονες στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δράσης

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading