Διεθνές κύκλωμα κοκαΐνης με έδρα το Πανόραμα

Συνελήφθησαν πέντε μέλη συμμορίας που ενέχονται σε εισαγωγή και διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης. Μεταξύ των συλληφθέντων συμπεριλαμβάνονται τα δυο ηγετικά στελέχη (σύζυγοι).Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης, πιστόλια, χρηματικό ποσό που υπερβαίνει  τις 65.000 ευρώ κ.α.

Ειδικότερα, στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος που δραστηριοποιούταν στην εισαγωγή και διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης, οδηγήθηκαν έπειτα από επιστάμενη και μεθοδική έρευνα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 35, 43, 34 και 26 ετών (3 άνδρες – 1 γυναίκα αντίστοιχα) και 56χρονος ημεδαπός, μέλη της συμμορίας, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και τα ηγετικά στελέχη και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης», παράβασης του Νόμου «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών», του Νόμου «Περί όπλων», «Βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων» και «Παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ηγετικά στελέχη της εν λόγω συμμορίας αποτελούσαν ο 35χρονος και η 26χρονη (σύζυγοι), οι οποίοι οργάνωναν την εισαγωγή, την αποθήκευση και την περαιτέρω παράδοσή των ναρκωτικών ουσιών στα έτερα μέλη της συμμορίας με σκοπό τη διακίνησή τους στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (03-05-2020) σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν τα παραπάνω μέλη της συμμορίας, ενώ σημειώνεται ότι ένα εξ’ αυτών, αντιλαμβανόμενο τον επικείμενο έλεγχο ασφάλισε της πόρτες αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε και διασκόρπισε εντός αυτού ποσότητα κοκαΐνης, που είχε προμηθευτεί από το 35χρονο ηγετικό στέλεχος στην περιοχή του Πανοράματος και στη συνέχεια κατά τη σύλληψή του προέβαλε σθεναρή αντίσταση.

Έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στην οικία των ηγετικών στελεχών στην περιοχή του Πανοράματος (με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος), στις οικίες έτερων μελών της συμμορίας στο Χορτιάτη και στην Ανάληψη, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και στην κατοχή τους:

Συσκευασίες και ποσότητα κοκαΐνης  συνολικού βάρους (1) κιλού και (979) γραμμαρίων, συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης συνολικού βάρους (499) γραμμαρίων, συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους (1) κιλού και (133) γραμμαρίων, (10) ναρκωτικά δισκία, (43) γραμμάρια άγνωστης ουσίας για τη νόθευση της κοκαΐνης. Ακόμη κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των (67.184) ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών, (2) πιστόλια με γεμιστήρες που έφεραν συνολικά (17) φυσίγγια, (12) κινητά τηλέφωνα, και (3) σημειωματάρια που αφορούσαν στη δράση της συμμορίας.

Διεθνές κύκλωμα κοκαΐνης με έδρα το Πανόραμα

Επιπλέον, κατασχέθηκαν (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και (1) δίκυκλη μοτοσικλέτα ως μέσα διευκόλυνσης της συμμορίας, Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Loading