Χρήστος Αντίνου στην Εγνατία Τηλεόραση: “Οι έμποροι δε θέλουμε ξεροκόμματα, η κυβέρνηση κοιτάζει μόνο το πολιτικό κόστος” (vid)

Κραυγή απόγνωσης και αγανάκτησης, ως εκπρόσωπος των λιανεμπόρων της Θεσσαλονίκης, έβγαλε μέσω της εκπομπής “Εδώ Μακεδονία” της Εγνατίας Τηλεόρασης, το μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ελευθερίου – Κορδελιού και δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού – Ευόσμου, Χρήστος Αντίνου.

Ο κ. Αντίνου προχώρησε σε σφοδρή κριτική προς την κυβέρνηση, τονίζοντας αρχικά: “Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε σοβαρό θέμα με αντικρουόμενες αποφάσεις. Αυτομάτως δημιουργείται μία αναστάτωση στο μυαλό κάθε λογικού ανθρώπου. Η κυβέρνηση προφανώς είδε την αντίδραση και… προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι στους λοιμωξιολόγους. Ξέρουμε καλά ότι, για να μπορέσει να ανοίξει η εστίαση και το λιανεμπόριο, πρέπει να βγει ΦΕΚ. Εμείς είχαμε πει από την αρχή ότι το λιανεμπόριο δεν πρόκειται να μεταφέρει τον ιό, καθώς τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα. Αλλά… με κλεισμένο το λιανεμπόριο δημιουργείται όλος αυτός ο παροξυσμός στα πάρκα και τις πλατείες, κάτι που δε θα γίνονταν αν ήταν ανοιχτά τα μαγαζιά”.

“Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι”

Ταυτόχρονα, δε φοβήθηκε να υποστηρίξει ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας γίνονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην υπάρξει πολιτικό κόστος: “Προφανώς οι άνθρωποι που διοικούν δεν παίρνουν συμβουλές από ανθρώπους που είναι μέσα στο λιανεμπόριο, μέσα στην κοινωνία, ώστε να λάβουν μία σωστή απόφαση. Αλλά… ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Στην αρχή δώσαμε στην κυβέρνηση το χρόνο να λειτουργήσει. Προϊόντος του χρόνου, όμως, καταλάβαμε ότι δεν έχει γίνει τίποτα. Αυτή τη στιγμή στοχοποιούν το λιανεμπόριο και την εστίαση, για να μπορέσουν να σώσουν την υγεία. Γιατί αν καταρρεύσει η υγεία, αυτό θα έχει πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση. Είναι πολύ άσχημο να καταστρέφεις τις ζωές κάποιων ανθρώπων για να σώσεις τη δική σου υστεροφημία“.

Όσον αφορά την απουσία αντίδρασης από βουλευτές του Νομού Θεσσαλονίκης προς την απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα στη συμπρωτεύουσα, ο κ. Αντίνου υπογράμμισε: “Χαίρομαι προσωπικά για αυτό που έκανε ο κ. Σιμόπουλος, γιατί έδειξε ότι κάποια πράγματα δεν πρέπει να κινούνται μέσα στα στενά κομματικά πλαίσια. Θα ήθελα να δω την ίδια στάση και από άλλους βουλευτές του Νομού μας. Μας έχουνε πει τι δεν κάνουν καλά οι πολίτες, αλλά… δε μας έχουν πει τι δεν κάνουν καλά οι πολιτικοί. Θα πρέπει αυτή η απόφαση να παρθεί πίσω. Εμείς όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι έχουμε την τηλεδιάσκεψη και θα καταλήξουμε σε μία κοινή απόφαση και… περιμένουμε από την κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο. Και… δε θέλουμε ξεροκόμματα, να μας δώσει η κυβέρνηση 1.000 ή 2.000 ευρώ. Εμείς θέλουμε να δουλέψουμε, ώστε να συμβάλλουμε και πληρώνοντας την εφορία“.

Και κατέληξε ως εξής: “Σ’ αυτή την κρίση θα πρέπει όλοι να κάνουμε ένα βήμα πίσω, για να πάμε δύο βήματα μπροστά. Αυτό, όμως θα πρέπει να το καταλάβουν και οι λοιμωξιολόγοι. Γιατί πέρα από τη βιολογική υγεία, υπάρχει και η ψυχική υγεία, όπως και η οικονομική υγεία.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Χρήστου Αντίνου στο παρακάτω βίντεο από το 08’00” ως το 24’57”:

Δείτε επίσης: Χρήστος Αντίνου στην Εγνατία Τηλεόραση: “Το λιανεμπόριο είναι ο πιο ασφαλής τομέας του εμπορίου” (vid)

Loading