Χίλια πεντακόσια rapid test στο ΑΧΕΠΑ για να ελεγχθεί όλο το προσωπικό

Χίλια πεντακόσια rapid tests μεταφέρθηκαν χθες βράδυ στη Θεσσαλονίκη με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, , προκειμένου να ελεγχθεί για Covid-19 όλο το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Η απόφαση ελήφθη για την αποφυγή της διασποράς στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο αναφοράς της Βορειας Ελλάδας, έπειτα από την επιβεβαίωση 10 θετικών κρουσμάτων στο προσωπικό του.

Στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έκανε χθες 105 τεστ στο προσωπικό, τα οποία ήταν όλα αρνητικά, ενώ έγιναν και 167 τεστ PCR από τους μοριακούς αναλυτές του Νοσοκομείου, εκ των οποίων τα 166 ήταν αρνητικά.

Από το πρωί σήμερα, πραγματοποιείται rapid test σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου και εντός της ημέρας θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε πάνω από 1.500 εργαζόμενους.

Όπως και χθες, έτσι και σήμερα, όλες οι Κλινικές του Νοσοκομείου λειτουργούν, τα τακτικά χειρουργεία διεξάγονται κανονικά και η εφημερία που έχει σήμερα το ΑΧΕΠΑ εξελίσσεται ομαλά. Αναβλήθηκαν μόνο τα χειρουργεία της Οφθαλμιατρικής Κλινικής για προληπτικούς λόγους.

©Πηγή: amna.gr

Loading