Χ. Αντίνου στην Atlas TV: «Έχουμε ουσιαστικά ένα… μερικό άνοιγμα της εστίασης και του λιανεμπορίου» (vid)

Στην εκπομπή «Οι Απέναντι» της Atlas TV, που παρουσιάζουν οι Χρήστος Τσαλικίδης και Σταύρος Οραήλογλου, φιλοξενήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού – Ευόσμου και μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ελευθερίου Κορδελιού, Χρήστος Αντίνου.

Ο κ. Αντίνου κλήθηκε αρχικά να κάνει ένα πρώτο… ταμείο μετά την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου και της εστίασης: «Κάποιοι μίλησαν για μερική κανονικότητα. Ουσιαστικά είναι ένα μερικό άνοιγμα της εστίασης και του λιανεμπορίου. Από τη στιγμή που δεν μπορούμε να έχουμε τα μέτρα, ωράριο, μουσική κλπ… πρόκειται για ένα μερικό άνοιγμα. Η κίνηση αυτή την περίοδο, με εξαίρεση τις πρώτες μέρες, έχει έρθει σε μία… πραγματικά κανονικότητα. Ο κόσμος είναι προβληματισμένος, δειλά-δειλά ξεκίνησε στην αρχή να ψωνίζει, αλλά οι τελευταίες 2-3 μέρες δεν είναι καλές για τον εμπορικό κόσμο».

Παράλληλα, ο κ. Αντίνου ρωτήθηκε τι διαφορετικό θα πρότεινε να γίνει, όσον αφορά το άνοιγμα της εστίασης, αν είχε τη δυνατότητα επικοινωνίας με τους αρμόδιους Υπουργούς: «Υπήρχε μία λογική σε όλα τα μέτρα, για να έρθει μια ήρεμη επαναλειτουργία. Το πρόβλημα είναι ότι δε βλέπουμε ένα πλάνο της κυβέρνησης για το Σεπτέμβιο – Οκτώβριο. Τι θα γίνει όταν κληθούμε να αποδώσουμε τις επιστρεπτέες προκαταβολές, τα ασφαλιστικά και τα συναφή;»

Ο δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού – Ευόσμου πρόσθεσε επίσης: «Ο κόσμος είναι ανήσυχος για την επόμενη μέρα, κάτι που δημιουργεί μία εγκράτεια όσον αφορά την κατανάλωση. Και είναι λογικό η κατανάλωση να είναι περιορισμένη αυτή την περίοδο. Γι’ αυτό το λόγο – και για αυτά που σας ανέφερα παραπάνω – προβληματίζονται έντονα οι επιχειρηματίες. Για μένα δεν είναι λύση η κυβέρνηση να πάει σε πρόωρες εκλογές, προκειμένου να πάρει μια φρέσκια εντολή. Θα ήταν ίσως λογικό η επιστρεπτέα προκαταβολή να… μην είναι επιστρεπτέα».

«Σε κάποιες περιπτώσεις από ένα αρνητικό… βγαίνει κάτι καλό»

Αναφορικά με το αν οι πολίτες στηρίζουν την τοπική αγορά ή προτιμούν να κατεβαίνουν στο κέντρο, τόνισε: «Η αγορά του Κορδελιού και του Ευόσμου είναι πολύ καλή. Υπάρχουν διαθέσιμα τα πάντα, δε χρειάζεται να βγεις αλλού για να βρεις κάτι άλλο. Οι δημότες μας όντως υποστηρίζουν την τοπική αγορά και ειδικά αυτή την περίοδο, που δε θέλουν να μπαίνουν σε λεωφορεία και να έρχονται σε επαφή. Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να βγει κάτι καλό από κάτι αρνητικό».

Τέλος, αναφορικά με τις ενέργειες της δημοτικής αρχής εν μέσω πανδημίας, ο κ. Αντίνου τόνισε: «Ο Δήμος στάθηκε δίπλα στους επαγγελματίες. Ψηφίστηκε για τις κλειστές επιχειρήσεις να αφαιρεθούν τα δημοτικά τέλη, μπαίνοντας σε μία πλατφόρμα. Χρειάστηκε, βέβαια, να πιέσουμε τους διοικούντες και να τους πείσουμε ότι κάτι πρέπει να κάνουν. Παράλληλα, έγιναν κάποιες προσπάθειες μέσω των εμπορικών συλλόγων να πάρουμε μία επιδότηση, όμως η κυβέρνηση δεν ήταν θετική. Η αίτηση για το 1 εκατ. ευρώ, που έγινε όταν είχε κλείσει μόνο η δική μας αγορά, έπεσε στο κενό».

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη:

Δείτε επίσης: Χ. Αντίνου στην Atlas TV: “Η πανδημία είναι μία μεγάλη ευκαιρία να στηριχθεί η τοπική αγορά” (vid)

Loading