Αύριο η δίκη για τη δολοφονία ιδιοκτήτη ψητοπωλείου

Διακόπηκε για αύριο η δίκη των τριών αδελφών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 45χρονου ιδιοκτήτη ψητοπωλείου, στη Θεσσαλονίκη, πέρσι τον Φεβρουάριο

Η δίκη είχε προσδιοριστεί για σήμερα, αλλά το δικαστήριο προέταξε άλλη υπόθεση με κατηγορούμενους των οποίων το όριο της προσωρινής κράτησης συμπληρώνεται τις επόμενες μέρες. Υπό αυτές τις συνθήκες και λόγω παρέλευσης του ωραρίου η υπόθεση εκφωνήθηκε και διεκόπη για αύριο το πρωί, όποτε θα ξεκινήσει η αποδεικτική διαδικασία.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης κάθονται τα τρία κατηγορούμενα αδέλφια, ηλικίας 33, 21 και 38 ετών, αντιμετωπίζοντας την πράξη της από κοινού ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Για την ίδια υπόθεση και πράξη κατηγορείται κι ο μικρότερος αδελφός τους, 19 ετών, για τον οποίο όμως η δικογραφία διαχωρίστηκε και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο ακροατήριο του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.

Το φονικό έγινε στις 22 Φεβρουαρίου του 2020, όταν, σύμφωνα με τη δικογραφία, οι 4 κατηγορούμενοι μετέβησαν στο ψητοπωλείο επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας, όπου, μπροστά στα έντρομα μάτια θαμώνων και υπαλλήλων, επιτέθηκαν «όλοι μαζί με καρέκλα και γρονθοκοπήματα» εναντίον του 45χρονου ιδιοκτήτη, δίχως αυτός να προλάβει να αντιδράσει.

Καθώς ο άτυχος άνδρας δεχόταν συνεχομένες γροθιές στο πρόσωπο και το σώμα, ο 21 ετών κατηγορούμενος φέρεται με χρήση μαχαιριού να του κατάφερε 13 μαχαιριές σε θώρακα, κοιλιά και καρδιά, με συνέπεια να καταλήξει λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου διακομίστηκε.

Από την έρευνα των αστινομικών αρχών προέκυψε ότι ένα απο τα αδέλφια και συγκεκριμένα ο 33χρονος εργαζόταν ως ντελιβεράς στο ψητοπωλείο, απ’ όπου όμως είχε απολυθεί τις προηγούμενες μέρες, όταν δεν εμφανίστηκε στη δουλειά του, επικαλούμενος κάποιο ατύχημα που υπέστη.

Ακολούθησαν εκατέρωθεν μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων, σε έντονο ύφος, ανάμεσα στον ιδιοκτήτη του ψητοπωλείου και τον πρώην υπάλληλό του, με αποκορύφωμα την φονική επίθεση στο ψητοπωλείο.

Loading