Αναβολή λόγω κορονοϊού για την Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς

Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε το Δήμο Καλαμαριάς στην απόφαση για αναβολή της ετήσιας Ανθοκομικής Έκθεσης, η οποία φέτος συμπληρώνει 33 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Δυστυχώς οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία που πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη καθώς και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί, με άγνωστη ημερομηνία αναστολής, μας υποχρεώνουν να αναβάλουμε τη διοργάνωση της εκθέσεως, θέτοντας ως προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας».

Ύστερα από διαβουλεύσεις με τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΤΕΚ Α.Ε. ΟΤΑ και με την πλειοψηφία των ανθοπαραγωγών, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, αποφάσισε να επανεξετάσει το θέμα της διοργάνωσης, όπως και πιθανή ημερομηνία μετάθεσης της Έκθεσης, στις αρχές Μαΐου, έχοντας ως δεδομένο ότι η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί μόνο εφόσον έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση με τον κορονοϊό.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται επίσης: «Η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς με τα χρόνια έγινε όχι μόνο θεσμός αλλά και φορέας μηνύματος περιβαλλοντολογικής ευαισθησίας και για εμάς είναι πολύ σημαντική η διοργάνωση της. Ωστόσο σε αυτές τις ευαίσθητες στιγμές, προέχει η προάσπιση του θεμελιώδους δικαιώματος της υγείας».

Δείτε ακόμη: Πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη ΓΑΔΘ – Σε απολύμανση το κτίριο

Loading