Ανακοίνωση οργανώσεων ΚΚΕ και ΚΝΕ κατά απόφασης καθηγητών του τμήματος Νομικής ΑΠΘ

«Το φοιτητικό κίνημα, η πολιτική δράση των φοιτητών και πολύ περισσότερο η πρωτοπόρα δράση των μελών και των φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Νομική, ούτε φιμώνονται, ούτε μπαίνουν στον πάγο», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. 
Η διαμαρτυρία, όπως διευκρινίζεται, αφορά στο τμήμα Νομικής του ΑΠΘ, το οποίο «κατόπιν επώνυμων διαμαρτυριών μέρους καθηγητών, κάλεσε την ΚΝΕ να “ απολογηθεί” για την εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Δικηγόρων και των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, στις 22 Νοέμβρη, με θέμα “ Οι θέσεις του ΚΚΕ απέναντι στην αντιδραστική πολιτική στη δικαιοσύνη-Το παράδειγμα της δίκης της Χρυσής Αυγής”». 
«Η επίσημη αιτιολογία ήταν ότι “ ενόχλησαν” τα χειροκροτήματα(!!!) τη διεξαγωγή του μαθήματος που λάμβανε χώρα σε παρακείμενο αμφιθέατρο και έθεσε ως ζήτημα τον περιορισμό των κομματικών εκδηλώσεων στο χώρο της ΝΟΠΕ, κάτι το οποίο αποτυπώθηκε και ως απόφαση», σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Η απόφαση της Γενικής συνέλευσης του τμήματος καθηγητών της νομικής ΑΠΘ επιβεβαιώνει ηχηρά τα όρια που έχει η  “ ελεύθερη διακίνηση ιδεών” εντός του σημερινού Πανεπιστημίου», αναφέρεται. 
 

©Πηγή: amna.gr

Loading