Αλιάκμονας: Βρέθηκαν υγρά απόβλητα – Τρεις οι κατηγορούμενοι

Κταγγελία για υγρά απόβλητα σε αγωγό νερού στον Αλιάκμονα – Δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα κατηγορούνται, ένας 50χρονος εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής βιοαερίου, ένας 45χρονος υπεύθυνος λειτουργίας – συντήρησης της επιχείρησης και ένας 36χρονος οδηγός Ι.Χ.Φ. βυτιοφόρου.

Μετά από την καταγγελία ακολούθησαν έρευνες για την την ποιότητα εισερχόμενου νερού από τον ποταμό Αλιάκμονα προς την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης της Ε.Υ.Α.Θ. Οι έρευνες έδειξαν ότι στις 30 Ιουλίου του 2019 εκκενώθηκαν μεγάλες ποσότητες υγρών αποβλήτων από τον 36χρονο οδηγό βυτιοφόρου πρόεβη σε αρδευτικό κανάλι, ενώ τα απόβλητα θα έπρεπε να εκκενωθούν σε αγροτικές εκτάσεις.

Τα υγρά απόβλητα κατέληξαν στον αγωγό προσαγωγής του νερού από τον Αλιάκμονα προς την εγκατάσταση επεξεργασίας νερού απ’ όπου υδροδοτείται η Θεσσαλονίκη, προκαλώντας ανησυχία για πιθανό κίνδυνο της υγείας των ανθρώπων και της υδροδότησης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και κλιμάκιο του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ήταν αυτοί που ανέλαβαν τις έρευνες.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας θα εξετάσει την δικογραφία.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 8μελούς σπείρας που λήστευε μετανάστες στην Ειδομένη

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading