Αιφνιδιαστική αυτοψία στο Camp Λαγκαδικίων από τον δήμαρχο Λαγκαδά

Σε αιφνιδιαστική επίσκεψη και αυτοψία στο Camp Λαγκαδικίων πραγματοποίησε την Τρίτη (24/4) ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης. Στόχος της επίσκεψής του στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων της περιοχής ήταν το να έχει προσωπική εικόνα και ιδία άποψη για την αύξηση του αριθμού των προσφύγων που έχουν μεταφερθεί λόγω των συνεχιζόμενων προσφυγικών ροών στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, ο κ. Καραγιάννης επισκέφθηκε τους οικίσκους και τις εγκαταστάσεις στις οποίες φιλοξενούνται οι πρόσφυγες, ενώ είχε μακρά συνομιλία με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Θεοφύλακτο Σιδηρόπουλο.

Όπως ενημερώθηκε από τον ίδιο, ο αριθμός των προσφύγων που στεγάζει αυτή τη στιγμή το Κέντρο ανέρχεται στους 600 και μέχρι την Τετάρτη (25/4) αναμένεται να μειωθεί στους 400, καθώς 200 άτομα πρόκειται να μεταφερθούν στο camp της Αλεξάνδρειας.

Οι προδιαγραφές του Camp Λαγκαδικίων και οι αυξημένες ανάγκες

Ο κ. Καραγιάννης έθεσε το ζήτημα του αυξημένου αριθμού προσφύγων στο κέντρο των Λαγκαδικίων, οι υποδομές του οποίου έχουν σχεδιαστεί για τη φιλοξενία μόλις 400 ατόμων. Ζήτησε την ομαλοποίηση της κατάστασης, προκείμενου να λειτουργεί και πάλι σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, με μέγιστο αριθμό από 100 έως 150 άτομα όσα μέχρι πρότινος φιλοξενούσε, παρόλο που είχε ξεκινήσει με 1.000 άτομα κατά τη διάρκεια έξαρσης των προσφυγικών ροών το 2016.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου ενημέρωσε σχετικά με τη σχεδιαζόμενη μεταφορά των προσφύγων τις επόμενες ημέρες, σε δομές εκτός της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ακολούθησε ενημέρωση για τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο Κέντρο από τους υπεύθυνους αστυνομικής ασφάλειας και τους εκπροσώπους των δομών υγείας του camp.

Για το συγκεκριμένο θέμα, θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από τον δήμαρχο Λαγκαδά κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, το μεσημέρι.

Ο Δήμος Λαγκαδά αναφέρει ότι παραμένει σε εγρήγορση και πως θα προχωρήσει σε κάθε απαραίτητη παρέμβαση για τη διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς λειτουργίας του μοναδικού πλέον camp που υπάρχει στον δήμο, μετά την κατάργηση του πρώην εργοστασίου Sinatex στο Καβαλάρι.

Loading