Αμπελόκηποι: Το «Πάρκο Διατροφής» βαδίζει προς την ολοκλήρωσή του

Το «Πάρκο για τον πολιτισμό της Διατροφής» στεγασμένο σε κτίριο του πρώην στρατοπέδου «Μέγας Αλέξανδρος» στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης συνεχίζει προς την ολοκλήρωσή του.

Ευρωπαϊκοί πόροι θα χρηματοδοτήσουν το έργο, με προϋπολογισμό 2,4 εκατ. ευρώ και έχουν ως στόχο την αποκατάσταση και τον εξοπλισμό του κτιρίου που βρίσκεται στο πρώην στρατόπεδο, αλλά και των εξωτερικών χώρων.

Η δημοτική αρχή του δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης έχει ως στόχο τη δημιουργία πάρκου, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στη διαιτολογία, τη διατροφή, τον πολιτισμό και τη ψυχαγωγία των πολιτών.

Στον χώρο θα πραγματοποιούνται δραστηριότητες για τη διάθεση πρώτων υλών για την παρασκευή εδεσμάτων από επώνυμους παραγωγούς απ’ όλη τη χώρα, με εξοπλισμό για το μαγείρεμα, την εστίαση και τη διατροφική τεκμηρίωσή τους, με έμφαση στην παράδοση της ελληνικής κουζίνας.

Επίσης θα δημιουργηθεί κι ένας λαχανόκηπος όπου μικροί και μεγάλοι θα φυτευτούν κάθε είδους προϊόντα. Ο χώρος αυτός θα διατίθεται και για επίσκεψη από τα σχολεία της περιοχής.

Δείτε επίσης: Ελεύθερο και ασφαλές το κολύμπι στην πλαζ της Αρετσούς στην Καλαμαριά

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading