Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Τετάρτη (9/1) στη Θεσσαλονίκη

Οι συνθήκες παγετού που επικρατούν στη Θεσσαλονίκη θα «κρατήσουν» κλειστά τα σχολεία σε αρκετές περιοχές του νομού και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, κλειστό θα παραμείνει το 25ο δημοτικό σχολείο, ενώ οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες του δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στις δημοτικές ενότητες Πυλαίας και Πανοράματος, με εξαίρεση το Λύκειο Πανοράματος, όπου διαπιστώθηκε βλάβη στο σύστημα υδροδότησης και απαιτείται αποκατάσταση. Επίσης, κλειστό για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει και το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων.

Στη δημοτική ενότητα Χορτιάτη, η διοίκηση του δήμου αποφάσισε, λόγω και του συνεχιζόμενου παγετού, αλλά και της πρόβλεψης της ΕΜΥ για τη συνέχιση της κακοκαιρίας, τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά στο Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι, την Εξοχή και το Φίλυρο.

Κλειστά τα σχολεία και στο δήμο Θερμαϊκού, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), που θα ανοίξουν ταυτόχρονα με τα σχολεία. Ανοικτοί, ωστόσο, θα παραμείνουν αύριο όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου.

Στο δήμο Θέρμης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Περιστεράς, του Κάτω Σχολαρίου, της Καρδίας, του Πλαγιαρίου και του Τριλόφου. Κανονικά, θα λειτουργήσουν τα υπόλοιπα σχολεία του δήμου Θέρμης. Ανοιχτό θα είναι και το 2ο ΓΕΛ Μίκρας, καθώς και τα υπόλοιπα σχολεία στις δημοτικές ενότητες Θέρμης.

Τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στα Πεύκα, του δήμου Νεάπολης – Συκεών.

«Λουκέτο» σε Πιερία και Βέροια

Εξαιτίας του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών δεν θα λειτουργήσουν τα σχολικά συγκροτήματα σε όλους τους δήμους της περιφερειακής ενότητας Πιερίας, ενώ κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία στο δήμο Βέροιας για λόγους ασφάλειας μαθητών και διδασκόντων.

Loading