Στις 17:00 αποφασίζει η ΕΥΑΘ πότε θα έχει νερό η Θεσσαλονίκη

Χωρίς νερό παραμένουν πολλές περιοχές στη Θεσσαλονίκη, καθώς η ΕΥΑΘ διέκοψε την τροφοδοσία, για να προχωρήσει στους απαιτούμενους υγιεινολογικούς ελέγχους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη (10/5), η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης έκανε γνωστό ότι η διακοπή υδροδότησης θα συνεχιστεί έως και το απόγευμα της Παρασκευής (11/5).

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς να εξακολουθήσουν να λένε το νερό… νεράκι και για αρκετές ώρες ακόμη.

Με το βλέμμα στα αποτελέσματα των ελέγχων της ΕΥΑΘ

Πλέον, όλοι αναμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων για την ποιότητα του νερού, τα οποία θα έχουν στα χέρια τους οι υπεύθυνοι της εταιρείας στις 17:00. Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, με δηλώσεις του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Από τα αποτελέσματα των ελέγχων, λοιπόν, θα αποφασιστεί εάν και πότε θα δοθεί νερό στην πόλη ή αν η τροφοδοσία θα εξακολουθήσει να γίνεται με το… σταγονόμετρο.

«Δεν παίρνει νερό από τον Δενδροπόταμο η Θεσσαλονίκη»

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Κρεστενίτης τόνισε ότι δεν μπήκε στο δίκτυο νερό του Δενδροποτάμου, παρά το γεγονός ότι το αντλιοστάσιο που δίνει νερό στην πόλη είναι κοντά στο ρέμα του Δενδροποτάμου.

«Νερό του Δενδροποτάμου δεν έχει μπει στο αντλιοστάσιο και στο δίκτυο της Θεσσαλονίκης. Ακόμα και να υπερχειλίσει ο Δενδροπόταμος, έχει βαλβίδα που δεν μπαίνει το νερό μέσα.  Πλημμύρισε όλη η περιοχή και ο περιβάλλων χώρος του αντλιοστασίου», ανέφερε σχετικά.

Loading