ΠΚΜ: Τα νέα μέλη της Μητροπολιτικής Επιτροπής

Μαρία Βλάχου

Τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξέλεξε σήμερα σε ειδική συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα 15 μέλη της Μητροπολιτικής Επιτροπής εκλέχτηκαν από τις έξι παρατάξεις που έλαβαν τις περισσότερες έδρες στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μάϊου, ενώ ψήφισαν οι 41 από τους 42 εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους.

Η  «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα εξέλεξε 9 τακτικά μέλη και 9 αναπληρωματικά, ενώ η αντιπολίτευση 6 τακτικά και 6 αναπληρωματικά.

Ειδικότερα η παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά» του Χρήστου Γιαννούλη εξέλεξε 2 τακτικά και 2 αναπληρωματικά μέλη. Από ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό μέλος εξέλεξαν οι παρατάξεις «Πράξεις», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Ελληνική Αυγή» και «Οικολογία – Πράσινη Λύση».

Ποιοι εκλέγονται

Από την «Αλληλεγγύη» εκλέγονται:

Τακτικά μέλη: Θεόδωρος Αγγελίδης, Χριστίνα – Όλγα Γούλα, Σωκράτης Δωρής, Γεώργιος Κεφαλάς, Αθανάσιος Κίκης, Θεόδωρος Μητράκας, Κωνσταντίνος Πάλλας, Νικόλαος Τζόλλας και Άγγελος Χαριστέας.

Αναπληρωματικά μέλη: Ευστάθιος Αβραμίδης, Δημήτρης Ασλανίδης, Μαρία Δερμεντζοπούλου, Αλέξανδρος Θάνος, Παντελής Καζαντζίδης, Κωνσταντίνος Κούης, Χρήστος Μήττας, Γερακίνα Μπισμπινά και Μαγδαληνή Φιλιππιάδου.

-Από την παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά» εκλέγονται οι εξής:

Τακτικά μέλη: Ανατολή Αγαθαγγελίδου και Γιώργος Ζέρβας.

Αναπληρωματικά μέλη: Χρήστος Γιαννούλης και Δήμητρα Θωμά.

-Από την παράταξη «Πράξεις» εκλέγονται οι εξής:

Τακτικό μέλος: Χρήστος Παπαστεργίου.

Αναπληρωματικό μέλος: Γιώργος Τρελλόπουλος.

-Από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» εκλέγονται οι εξής:

Τακτικό μέλος: Θεόδωρος Ιγνατιάδης.

Αναπληρωματικό μέλος: Σωτήρης Αβραμόπουλος.

-Από την παράταξη «Ελληνική Αυγή» εκλέγονται οι εξής:

Τακτικό μέλος: Άγγελος Αγγελίδης.

Αναπληρωματικό μέλος: Νικόλαος Χρυσομάλλης.

-Από την παράταξη «Οικολογία – Πράσινη Λύση» εκλέγονται οι εξής:

Τακτικό μέλος: Φίλιππος Γκανούλης.

Αναπληρωματικό μέλος: Ελισάβετ Αβραμίδου.

Ποιοι απείχαν από την διαδικασία

Οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Γαβριήλ Αβραμίδης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Θανάσης Αγαπητός δήλωσαν αποχή από την διαδικασία ψηφοφορίας.

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου από την παράταξη «Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία» απείχε από την διαδικασία καθώς, όπως είπε, «δεν θέλει να τη νομιμοποιήσει».

Και πρόσθεσε πως «η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης είναι πολύτιμο εργαλείο στα χέρια της ΠΚΜ, ένα εργαλείο που αν το χειριστεί καλά η διοίκηση μπορεί να παίξει επιτελικό ρόλο για ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη».

«Πρόκειται για διαδικασίες διορισμού. Δεν υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής όλων των παρατάξεων. Η διαδικασία δε βοηθάει για αυτό και απέχουμε. Με αυτές τις διαδικασίες βγήκε από την απομόνωση η Ελληνική Αυγή» επεσήμανε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΑΝΤΑΡΣΙΑ Θανάσης Αγαπητός.

«Καταδικάζουμε τις αλλαγές της κυβέρνησης της ΝΔ οι οποίες οδηγούν τα όργανα στον απόλυτο έλεγχο της εκάστοτε περιφερειακής και δημοτικής αρχής. Δίνεται θέση στη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή και αυτό είναι λάθος» υπογράμμισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σωτήρης Αβραμόπουλος αναφορικά με τη συγκρότηση των επιτροπών.

«Καταλαβαίνω ότι τη διαδικασία της ψηφοφορίας την ορίζει ο νόμος, όμως για εμάς είναι επικύρωση διορισμών. Εύχομαι καλή λειτουργία και καλή θητεία. Δεν έχει κανένα απολύτως  νόημα η δική μας συμμετοχή, καθώς δεν έχουμε ούτε αναπληρωματικά μέλη» υπογράμμισε ο κ. Αβραμίδης.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Νίκος Χρυσομάλλης είπε πως «Ο Ελληνικός λαός μας έδωσε θέση και ρόλο στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Κακώς είχαμε αποκλειστεί το 2014. Δηλώνω παρών».

Loading