Παιδιά από όλη την Ουκρανία επισκέφθηκαν την Ελλάδα

Διακοπές και εξυγίανση στην Ελλάδα πραγματοποίησαν 120 παιδιά κοινωνικά ευάλωτων κατηγοριών από όλη την Ουκρανία. Τα παιδιά φιλοξενήθηκαν στις παιδικές κατασκηνώσεις Ελαιώνες Χαλκιδικής, με πρωτοβουλία του Προξενείου της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την Ουκρανική Κοινότητα Βορείου Ελλάδος «ΠΗΓΗ-ΤΖΕΡΕΛΟ».

Πρόκειται για ορφανά παιδιά, παιδιά με ειδικές ανάγκες, εσωτερικούς μετανάστες και των παιδιών από την περιοχή που πραγματοποιείται η αντιτρομοκρατική επιχείρηση.

Το πρόγραμμα εξυγίανσης των παιδιών στην Ελλάδα, το οποίο υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του υπηκόου της Ελλάδας V.L.Nusenkis, δίνει την ευκαιρία στα άπορα παιδιά, εκτός από την αποκατάσταση και εξυγίανση, να γνωρίσουν την ιστορία της Ελλάδας, του δεσμούς της με την Ουκρανία, να επισκεφτούν τα πιο σημαντικά μέρη στην Κεντρική Μακεδονία.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ξενάγηση στην Οδησσό, η οποία έχει μνημεία ελληνικής ιστορίας, ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, επίσκεψη στο σπήλαιο των Πετραλώνων -ένα μέρος όπου βρέθηκε ο παλαιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη-, το θεματικό πάρκο του Αριστοτέλη, στην πατρίδα του στο χωριό Στάγιρα, της Χαλκιδικής, καθώς και επίσκεψη στη Waterland.

Loading