Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο νεαρός που κατηγορήθηκε για επεισόδια

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε ο νεαρός διαδηλωτής που παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της συμμετοχής σε επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Πέμπτη, στο περιθώριο των κινητοποιήσεων στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Κατά την διάρκεια της απολογίας του ο σπουδαστής, ηλικίας 21 ετών που συνελήφθη κοντά στην πύλη της ΔΕΘ, φέρεται να αρνήθηκε τις εις βάρος του κατηγορίες όπως η κατοχή εκρηκτικών υλών και της έκρηξης που συνδέονται με τη ρήψη βόμβας μολότοφ.

Όπως διέρρευσε ο 21χρονος επισήμανε ότι συμμετείχε στην πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, και όταν ξέσπασε από τα επεισόδια «παρασύρθηκε από διαδηλωτές που έτρεξαν προς τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ». Πρόσθεσε δε, ότι πέταξε μια πέτρα χωρίς να έχει καμία ιδεολογική σχέση με τον λεγόμενο αναρχικό χώρο.

Στο πλαίσιο αυτό και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αυτοπρόσωπης εμφάνισης μια φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει. Για την παραπομπή του ή όχι σε δίκη αναμένεται να αποφασίσει το επόμενο διάστημα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιου.

Loading