ΕΛΒΟ: Κατάληψη της κεντρικής πύλης από τους εργαζομένους

Σε κατάληψη της κεντρικής πύλης της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) προχώρησαν από το πρωί οι εργαζόμενοι, ζητώντας να λήξει η εκκαθάριση της εταιρείας και να δοθεί λύση για την αμυντική βιομηχανία.

Οι εργαζόμενοι έχουν παρατάξει στην πύλη στρατιωτικά οχήματα, μεταξύ των οποίων δύο αρματοφορείς Oshkosh, που έχουν ανακατασκευαστεί στην ΕΛΒΟ, ισάριθμα τζιπ Hummer, τρία φορτηγά Man, από την παρτίδα που προοριζόταν για τις ένοπλες δυνάμεις της Κύπρου και ένα πρότυπο τεθωρακισμένο όχημα «Κένταυρος».

Μιλώντας στο Politik ο Αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Θεόδωρος Δημητριάδης, υποστήριξε ότι λόγω της διαδικασίας εκκαθάρισης η ΕΛΒΟ έχει οδηγηθεί σε έλλειψη παραγωγικού αντικειμένου, αφού δεν μπορεί να αναλάβει νέα προγράμματα και να συμμετέχει σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Υπενθύμισε την πρόθεση του Υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη για παραγωγή λεωφορείων από την ΕΛΒΟ επισημαίνοντας ότι η εταιρία επί 5 χρόνια παραμένει όμηρος από τη διαδικασία εκκαθάρισης και δεν μπορεί να προχωρήσει σε τέτοια σχέδια.

Επισημαίνει επίσης, ότι η ΕΛΒΟ, ο κύριος προμηθευτής του Ελληνικού Στρατού έχει οδηγηθεί σε μαρασμό και από 1200 εργαζόμενους έχουν απομείνει 320.

«Διεκδικούμε να λήξει η εκκαθάριση και να ληφθεί η πολιτική απόφαση για το τι θα γίνει με την ΕΛΒΟ» σημείωσε ο κ. Δημητριάδης.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους μετά την προγραμματισμένη συνάντηση του σωματείου εργαζομένων με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου.

 

Loading