Γιώργος Κυρίτσης: «Η εγκατάλειψη πλήττει την Καλαμαριά»

Για την απόφασή του να συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του δήμου Καλαμαριάς, μίλησε στην εκπομπή «Αριστερά και Δεξιά» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Χρήστο Τσαλικίδη και στον Θωμά Καλέση, ο Γιώργος Κυρίτσης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά» επικεφαλής του οποίου είναι ο Άρης Τεμεκενίδης.

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τα κριτήρια που τον οδήγησαν να θέσει υποψηφιότητα, ο Γ. Κυρίτσης δήλωσε πως «αν και δεν είμαι Καλαμαριώτης από πάππου προς πάππου και Θεσσαλονικιός, είμαι μέτοικος και ζω τα τελευταία 30 χρόνια στην Καλαμαριά. Θεωρώ τον εαυτό μου από πολύ μικρό ενεργό πολίτη, είτε στον χώρο που ζούμε, είτε στον χώρο που εργαζόμαστε. Από μικρό παιδί στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, βρισκόμουν πάντα στην πρώτη γραμμή. Το θεωρώ αδιανόητο για έναν άνθρωπο ο οποίος ζει σε μια περιοχή με τα έντονα προβλήματα της Καλαμαριάς, να μην έχει τη διάθεση να ασχοληθεί.

Για να σας πως την αλήθεια, με παρακίνησε η υποψηφιότητα του υποψήφιου δημάρχου, του κυρίου Άρη Τεμεκενίδη. Είναι φίλος από παλιά, γνωριζόμαστε από το 1985 από το πανεπιστήμιο. Είναι ένα άτομο το οποίο ήταν πάντα μαχητικό, στους αγώνες και ποτέ δεν λειτούργησε με ιδιοτέλεια».

Παράλληλα, σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος, τόνισε ότι «αυτό που λέει και το όνομά της “καλή μεριά του Θερμαϊκού κόλπου” δεν ισχύει. Σίγουρα έχει πολλά πλεονεκτήματα τα οποία αν πραγματικά αξιοποιηθούνε και κάπως αργά, θα μπορούσαν πραγματικά να δώσουν μια νέα πνοή και μια νέα ώθηση στην περιοχή.

Η εγκατάλειψη όμως που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στην Καλαμαριά, δυστυχώς δεν την αναδεικνύει σε αυτό που θα έπρεπε να είναι. Να είναι η πρώτη περιοχή του πολεοδομικού μας συγκροτήματος».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τις εκτιμήσεις του για τον Κλεισθένη, ο Γ. Κυρίτσης δήλωσε πως «δεν φοβάμαι την απλή αναλογική, ίσα ίσα έχω εμπιστοσύνη στην απλή αναλογική. Συμφωνώ απόλυτα, ανεξάρτητα το ποιον συμφέρει ή δεν συμφέρει στιγμιαία. Πρέπει να μάθουμε να συζητάμε όμορφα και απλά. Μπορούμε να συζητήσουμε, μπορούμε να αναπτύξουμε κοινό μέτωπο. Πιστεύω ότι δεν μας χωρίζουν πολλά, και αυτά που μας χωρίζουν θα είναι τα πολύ μεγάλα ζητήματα. Ας χωριστούμε σε τελική ανάλυση. Αλλά πιστεύω ότι υπάρχει δυνατότητα και σύγκλησης με διάφορα άλλα άτομα, αλλά ακόμα και με συνδυασμούς».

Loading