Έφτασε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός (vd, pics)

Δεχτός με χειροκροτήματα έγινε πριν από λίγα λεπτά ο πρωθυπουργός στους χώρους της ΔΕΘ, όπου πρόκειται να παραστεί στα εγκαίνια της 83ης Έκθεσης. 

Τηρώντας αυστηρά το χρονοδιάγραμμα, ο πρωθυπουργός έφτασε συνοδεία πολλών υπουργών στον εκθεσιακό χώρο, όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας.

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Διοίκηση της ΔΕΘ και στη συνέχεια με το σωματείο εργαζομένων.

Ο κ. Τζήκας ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για την παρουσία του στη ΔΕΘ. Τόνισε ότι φέτος πρόκειται για να είναι η καλύτερη χρονιά για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκη.

Επεσήμανε ότι το εκθεσιακό κέντρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι παλιό και υπάρχει ανάγκη για καινούργιο. “Η λύση της ανάπλασης είναι μοναδική” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Φέτος τελειώσαμε τη μελέτη για το νέο χωρικό, το οποίο και έχει κατατεθεί” σημείωσε.

Επίσης είπε στον πρωθυπουργό ότι η ΔΕΘ θα πρέπει να επεκταθεί στο οικόπεδο της Αγίας Φωτεινής, που έχει έκταση 11 στρεμμάτων και βρίσκεται στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης, στο ύψος του Παλαί Ντε Σπορ και το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως χώρος πάρκινγκ.

Μάλιστα, ο κ Τζήκας αστειεύτηκε λέγοντας στον πρωθυπουργό ότι τα απαραίτητα έργα για την ανάπλαση θα εξασφαλίσουν την είσοδο της ΔΕΘ στο πρωτάθλημα του “Champions League”, με τον πρωθυπουργό να του απαντά στον ίδιο τόνο ότι “μπήκαμε ήδη στο “Europa League”.

Είναι η τρίτη χρονιά που η ΔΕΘ θα κλείσει με κέρδη είπε ο κ Τζηκας. Φέτος τα έσοδα αναμένονται να φτάσουν τα 700.000 ευρώ.

 

– 09:00, συνάντηση με τη Διοίκηση της ΔΕΘ και στη συνέχεια με το σωματείο εργαζομένων. – 09:30, περιοδεία στα Περίπτερα της ΔΕΘ. – 10:30 ο πρωθυπουργός θα παραστεί στα εγκαίνια του Περιπτέρου των ΗΠΑ, η οποία είναι τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ. -19:00, ομιλία στην τελετή εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». Κυριακή 9/9 -13:00, ο πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στους χώρους της ΔΕΘ απουσιάζει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ενώ από νωρίς βρίσκεται εκείη πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα η οποία είναι και μέλος του ΔΣ της ΔΕΘ.

Στις 09:30 ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα Περίπτερα της ΔΕΘ.

Στις 10:30 ο πρωθυπουργός θα παραστεί στα εγκαίνια του Περιπτέρου των ΗΠΑ, η οποία είναι τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ.

Στις 19:00 θα πραγματοποιήσει ομιλία στην τελετή εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Αύριο Κυριακή στις 13:00, ο πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

 

Loading