Δεν… άλλαξαν τα φώτα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ματαιώθηκε η διαμαρτυρία για τα φώτα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Δευτέρας (16/7). Αιτία; Η μηδαμινή προσέλευση ατόμων στην πλατεία Μ. Αλεξάνδρου.

Παρ’ όλα αυτά, υπό το φόβο επεισοδίων, στο σημείο βρέθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη, με διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικούς να είναι επί ποδός.

Τα φώτα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και οι αντιδράσεις

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 8 Ιουλίου οι προβολείς που φώτιζαν το συγκεκριμένο άγαλμα, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, δε λειτουργούσαν. Το γεγονός προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στο διαδίκτυο, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που το συνέδεσαν με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό και τη συμφωνία των Πρεσπών, κάνοντας λόγο για εσκεμμένη ενέργεια του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θανάσης Παππάς, είχε σπεύσει να διευκρινίσει πως υπήρξε τεχνικό πρόβλημα, το οποίο επιδιορθώθηκε την επομένη.

Κάποιοι, πάντως, δεν ικανοποιήθηκαν από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς θεώρησαν ανεπαρκή το φωτισμό στο σημείο. Έτσι, μέσω διαδικτύου θέλησαν να καλέσουν τον κόσμο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ωστόσο, το κάλεσμα με τίτλο «Ερχόμαστε να σας αλλάξουμε τα φώτα …του Μέγα Αλεξάνδρου» δε βρήκε ανταπόκριση…

Loading