Μεταφορά δέκα χιλιάδων ταινιών σε μόλις ένα δευτερόλεπτο

Μια νέα τεχνολογία ανέπτυξαν ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Πληροφορίας και Επικοινωνιών της Ιαπωνίας (NICT) με την οποία πέτυχαν την μεταφορά δεδομένων όγκου 319 terabits σε μόλις ένα δευτερόλεπτο.

Την τεχνολογία αυτή παρουσίασαν οι ερευνητές σε μεγάλο συνέδριο για τις επικοινωνίες μέσω οπτικών ινών. Η νέα αυτή επίδοση σπάει το ρεκόρ επίδοσης μεταφοράς δεδομένων, που μέχρι τώρα ήταν 172 terabits/δευτ. και το είχαν πετύχει και πάλι ερευνητές του NICT.

Με αυτή την τεχνολογία δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς δέκα χιλιάδων κινηματογραφικών ταινιών σε υψηλή ανάλυση HD σε ένα δευτερόλεπτο. Οι ερευνητές πέτυχαν την μετάδοση ρεκόρ μέσα σε ένα καλώδιο οπτικών ινών μήκους 2,400 χλμ.

Παρ’ όλα αυτά, η τεχνολογία αυτή σε πρώτη τουλάχιστον φάση δεν αφορά οικιακή χρήση. Δεν θα μπορέσει δηλαδή κάποιος σε λίγο καιρό να χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογία για να «κατεβάζει» στον υπολογιστή του σπιτιού του αμέτρητες ταινίες σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η τεχνολογία προορίζεται για τα δίκτυα παρόχων ευρυζωνικών διαδικτυακών συνδέσεων. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι αυτές οι ταχύτητες είναι πλέον απαραίτητες για τις υποδομές που θα καλύπτουν τις νέες πολύ αυξημένες απαιτήσεις των δικτύων 5G και των δικτύων που θα καλύπτουν τις υπηρεσίες του αποκαλούμενου Internet των Πραγμάτων. Της τεχνολογίας που θα συνδέει με το Διαδίκτυο αλλά και ταυτόχρονα μεταξύ τους όλες τις οικιακές συσκευές και συστήματα (ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές οικιακές συσκευές, τα φώτα, τον θερμοσίφωνα κ.α.).

Δείτε επίσης: Μάχη των κατασκευαστών smartphone για την πρωτιά στις πωλήσεις (pic)

Loading