Π. Μπουγδάνος: Αδιέξοδο το μεταναστευτικό

«Η διαχείριση του μεταναστευτικού έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο» δήλωσε στον Flash και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι» ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος.

«Το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού- μεταναστευτικού που προβλέπει φύλαξη συνόρων, επαναπροώθηση και άμεση αντιμετώπιση των αιτημάτων ασύλου, ενίσχυση του λιμενικού με σκάφη,  πρόσληψη συνοριοφυλάκων δεν προχωρά εκτός του γεγονότος ότι έτσι όπως παρουσιάζεται δεν είναι βιώσιμο» υποστήριξε ο κ. Μπουγδάνος.

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στα τρία νησιά του Βορείου Αιγαίου ενώ την επόμενη μέρα επιτροπή υπό τον περιφερειάρχη θα μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να υπάρξει διαβούλευση για το θέμα με τα αρμόδια υπουργεία.

«Οι τοπικές κοινωνίες έχουν αποφανθεί, οι δήμοι του Βορείου Αιγαίου και η Περιφέρεια έχουν πάρει ομόφωνες αποφάσεις υπέρ καμίας νέας δομής. Μία μόνο δομή πολύ μικρή μόνο για ταυτοποίηση και επαναπροώθηση. Αυτό δεν μπορεί να περνάει απαρατήρητο από την κυβέρνηση» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου.

Ο κ. Μπουγδάνος καταδίκασε τα γεγονότα στη Χίο είπε όμως πως οι νησιώτες ταλαιπωρούνται και το Βόρειο Αιγαίο είναι μία ευαίσθητη εθνικά περιοχή η πολιτεία θα πρέπει να δείξει μία άλλη προσέγγιση του θέματος μία άλλη ευαισθησία.

Όσον αφορά στη δράση των ΜΚΟ στην περιοχή είπε πως θα πρέπει να ελεγχθούν από την κεντρική κυβέρνηση ο ρόλος τους η λειτουργίας τους.

Ακούστε εδώ όσα δήλωσε ο Παντελής Μπουγδάνος

Loading